SON DAKİKA

Eskişehir’de FETÖ/PDY davası

23 Haziran 2018, C.tesi - 07:40
Eskişehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, "mahrem imam" oldukları öne sürülen 6'sı tutuklu 13 eski öğretmenin ilk duruşması görüldü.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın ilk duruşmasında tutuklu sanıklar Ayhan Özuzma, Fehmi Yılmaz, İbrahim Ekiz, Ümit Çavaç, Fuat Çınar, Mustafa Salim ve tutuksuz sanıklar Emin Köseler, Hasan Topbaş, Emine Ay, Gülşen Badak, Abdurrahman Baydar, Yeliz Ural, Şükran Baydar ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada yöneltilen suçlamaları kabul etmeyen sanıklar, beraat ve tahliye kararı verilmesini istedi.

Tutuklu sanıklardan İbrahim Ekiz, mahrem imam olduğu iddiasına ilişkin yaptığı savunmada, "Ben 20 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeniyim. Öğretmenliğim boyunca sarı zarf bile almadım. Hiç soruşturma geçirmedim. İlahiyat mezunuyum. Mevlütlerde, cenazelerde, herkesin katılabildiği merasimlerde zaman zaman konuşmalar, sohbetler yapmışlığım var. Fakat bunların terör örgütü ile alakası yok. Ben mahrem imam değilim." diye konuştu.

Tutuklu ve tutuksuz sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için 28 Kasım'a erteledi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler