SON DAKİKA

“Eskişehirspor’u ligde tutalım bu bana yeter“

06 Mayıs 2016, Cuma - 15:03



DENİZ AÇIK - Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor’un gurbetçi sağ beki Kamil Ahmet Çörekçi, "Şu anda sadece Eskişehirspor’u düşünüyorum. Eskişehirspor’u ligde tutalım bu bana yeter." dedi.

Siyah-kırmızılı takımda 3 sezondur forma giyen Kamil Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, futbola, İngiltere’nin Fulham takımın altyapısında başladığını belirterek, daha sonra İngiltere’nin Milwall takımında forma giydiğini kaydetti.

Türk Milli Takımı’nın alt kademelerinde forma şansı bulduğunu ifade eden Kamil Ahmet, "O dönem Türkiye’deki birkaç kulüp benimle ilgilendi. Ancak ben hiç gelmeyi düşünmedim. 18 yaşımda Bucaspor’dan transfer teklifi geldi. O teklifi değerlendirip, Türkiye’deki futbol hayatıma başladım. Bucaspor’dan sonra Kayserispor’a oradan da Adana Demirspor’a transfer oldum. 2013-2014 sezonunda da Eskişehirspor forması giymeye başladım. Türkiye’ye ilk geldiğim günler ailemden uzakta olmak beni zorladı. Şimdi alıştım artık, 24 yaşıma geldim." diye konuştu.




- "Sadece Eskişehirspor’u düşünüyorum"




Kamil Ahmet, Eskişehirspor’un Spor Toto Süper Lig’in 2015-2016 sezonuna kötü başladığını belirtti.

Son haftalarda ligde güzel bir seri yakaladıklarını anlatan Kamil Ahmet Çörekçi, şunları söyledi:

"Takımın gayet iyi bir havası var. Gaziantepspor bizim için çok önemli ve kırılma maçı olacak. Gaziantepspor maçını kazanıp, ligde kalacağımıza inanıyorum. Öncelikli hedefim Eskişehirspor’un ligde kalmasına katkı sağlamak. Şu anda sadece Eskişehirspor’u düşünüyorum. Eskişehirspor’u ligde tutalım bu bana yeter. Daha sonra Türkiye A Milli Futbol Takım’da forma giymek istiyorum."

Sağ bek oyuncusu Kamil Ahmet, Türkiye’de Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül’ü, Avrupa futbolunda da Bayern Münih’ten Philipp Lahm ve Barcelona’dan da Dani Alves’i beğendiğine anlatarak, Lahm ve ABD’nin LA Galaxy takımında forma giyen Steven Gerrard’ı, çocukluğunda beri kendisine örnek aldığını vurguladı.

Doğduğu ve futbola başladığı İngiltere’de Leicester kentinin takımının şampiyon olduğunu da anımsatan Çörekçi, "Leicester’in İngiltere şampiyonu olması herkesi şaşırttı. Futbolda her şeyini olabileceğini gösterdiler. İngiltere’de o kadar büyük takımlar var. Ancak Leicester, aralarında sıyrılıp şampiyon oldu." şeklinde konuştu.




- "Menajerler canımızı sıkıyor"






Kamil Ahmet Çörekçi, bir yandan takımının ligde kalması için mücadele ederken bir yandan da daha önce çalıştığı menajerlerle sorun yaşadığını vurguladı.

Takım arkadaşı olan Engin Bekdemir ile daha önce kendilerinden bekledikleri hizmeti almadıkları gerekçesiyle İngiliz menajer Leigh Cramer ve Türk ortağı Timuçin Derviş’ten ayrıldıklarını anlatan Kamil Ahmet Çörekçi, "Menajerler canımızı sıkıyor. Onlardan ayrıldık diye İngiltere’de yaşayan babamın iş yerine giderek para isteyip, tehdit etmişler. Benzer sorunları Engin Bekdemir de yaşıyor." ifadelerini kullandı.






Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler