SON DAKİKA

ESOGÜ’de 3 boyutlu ameliyat

09 Ekim 2017, Pazartesi - 14:00
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesindeki ilk 3 boyutlu (3D) böbrek tümörü ameliyatı, Doç. Dr. Ali Barbaros Başeskioğlu tarafından gerçekleştirildi.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, üç boyutlu laparoskopik cerrahi sistemiyle operasyonların çok daha kaliteli ve kısa sürede yapılmaya başlandığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Başeskioğlu, üç boyutlu sistem robotunun, çok daha düşük maliyetli ve daha güvenli ameliyat yapma şansı verdiğini belirtti.

Başeskioğlu, "Simülasyonu gerçekleştirilen cerrahi modellerde cerrahın öğrenme süresi kısalıyor, arttırılmış hız ve isabet de sağlanmış oluyor. 3D görüntüleme çözümü, konvansiyonel 3D görüntüleme sistemlerinin eksikliklerini gideren ileri düzey 3D teknolojilerinin bir füzyonu olup, cerrahlara yeni bir perspektif kazandırıyor." ifadelerini kullandı.

3D gözlüklerle derinlik algısı oluşturulan sistemde operasyonların hastanın içindeymiş gibi yapıldığını ifade eden Başeskioğlu, "Görüntülemenin mükemmel olması nedeniyle 3 boyutlu film izler gibi ameliyat alanının her yerine ulaşılabiliyor. Kan damarları daha iyi ayırt edilebildiği için kanamaların neredeyse hiç olmadığı gözlemlendi. Bu yöntemle laparoskopik prostat kanseri ve böbrek kanseri, komple ya da kısmi operasyonlarla eskisine göre daha rahat ve kısa sürede yapılacak." değerlendirmesinde bulundu.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler