SON DAKİKA

Etiyopya Rastalara ve Falaşalara kimlik kartı verecek

19 Eylül 2017, Salı - 13:00


ADDİS ABABA (AA) - Etiyopya, ülke dışında yaşayan Falaşalara, ülkedeki Rastalara ve ülkeye hizmet etmiş yabancılara kimlik kartı vermeye hazırlanıyor.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Meles Alem, yerel basına yaptığı açıklamada, ülkeye sonradan göçmüş Rastalara, ülke dışında yaşayan Etiyopya kökenli Yahudiler olan Falaşalara ve ülke için önemli işler yapan yabancılara kimlik verilmesini öngören yönerge hazırlandığını söyledi.

Alem, ilgili kişilerin, yeni kimlik kartları sayesinde vize ve oturum izni olmaksızın ülkeye giriş yaparak yaşayabileceklerini ancak oy kullanma haklarının bulunmayacağını ve güvenlik, savunma ve dışişleri gibi alanlarda çalışmalarına izin verilmeyeceğini dile getirdi.

Kimlik kartı uygulaması, bir nevi "kısıtlı vatandaşlık" olarak da adlandırılıyor.

Etiyopya İmparatoru Haile Selassie’nin Mesih olduğuna inanan ve yıllar önce Etiyopya’ya göçen Rastalar, çoğunlukla Etiyopya’nın Şaşamenya kasabasında yaşıyor.

Çoğu Jamaika kökenli Rastalara, İmparator Selassie tarafından 1948 yılında Şaşamenya’da yaklaşık iki bin dönümlük arazi verilmişti.

Falaşa olarak adlandırılan Etiyopyalı Yahudilerin birçoğu ise İsrail’de yaşıyor. İsrail, 1984,1985 ve 1991’de gerçekleştirdiği operasyonlarla binlerce Falaşa’yı İsrail’e taşımıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler