SON DAKİKA

EXPO’da “Komorlar Birliği Milli Günü“ kutladı

27 Ekim 2016, Perşembe - 16:06
EXPO 2016 Antalya’da, "Komorlar Birliği Milli Günü" kutlandı.

EXPO 2016 Antalya’nın resmi katılımcısı Komorlar Birliği’nin milli gün kutlaması kapsamında kente gelen bu ülkenin Ankara Büyükelçisi Youssouf Mondoha Assoumani, VIP Binası’nda, 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök tarafından karşılandı.

Küçük amfi tiyatroda devam eden kutlamalarda konuşan Büyükelçi Kök, Komorlar Birliği’nin milli gününün EXPO 2016’da kutlamasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Komorların, EXPO 2016’ya katılımının iki ülke arasındaki dostane ilişkileri pekiştirdiğine dikkati çeken Kök, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün arttığını, ticaret ve yatırım potansiyelinin geliştiğini belirtti.

Büyükelçi Assoumani ise EXPO 2016’nın, çiçek ile aynı anlama gelen çocuklara ne kadar önem verildiğinin bir kanıtı olduğuna dikkati çekti.

EXPO 2016’nın, Komorlar gibi gelişmekte olan küçük ülkelerin kültürel ve kalkınma anlamındaki sorunlarını masaya yatırmak açısından da son derece önemli bir zemin oluşturduğuna dikkati çeken Assoumani, ülkesinin kültürünü, zenginliklerini, her alanda sanatsal ve kültürel projeler sunarak anlatmaya çalıştıklarını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Komorlar Birliği kültürel performans grubu gösteri yaptı. Büyükelçi Assoumani ve heyette bulunan davetliler de sahneye çıkarak danslara eşlik etti.

Milli gün etkinliğinin ardından, Komorlar Birliği’nin bahçesine geçilerek, güzel kokusundan dolayı parfümeride esans olarak kullanılan Ylang Ylang çiçeğinin ana temasını oluşturduğu bahçe gezildi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler