SON DAKİKA

Fas’ta yasa dışı göçmenler için kayıt merkezi

16 Ocak 2017, Pazartesi - 15:45
RABAT (AA) - Fas’ta, yasa dışı yollarla ülkeye giren göçmenlerin kayıt altına alınması ve ülkede oturma izni verilmesi için kayıt merkezi hizmete açıldı.

Başkent Rabat’ta Fas Göçmen Entegrasyonu Ulusal Komisyonu tarafından hizmete giren kayıt merkezleri, ülkedeki kaçak göçmenlerin daha iyi şartlarda yaşaması ve ülkeye entegrasyonlarının sağlanabilmesi için geçici oturma izni veriyor.


Merkezde kayıt işlemlerini gerçekleştiren Ganalı Diyalo Alimu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Göçmenlerin daha iyi bir yaşama kavuşmaları için gerçekleştirilen bu proje Fas’ın göçmenlerle ilgili siyasetinin bir özeti gibi. Göçmenlerin başka ülkelerde karşılaştığı zorluk ve ayrımcılığa karşın Fas’ta böyle bir proje ile daha iyi şartlara kavuşmaları mutluluk verici. Bu projenin desteklenmesi ve teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kayıt merkezlerine ilk olarak Sahra Altı Afrika Ülkelerine mensup göçmenlerin başvurduğu belirtildi.

İlk olarak 2014 yılında geçici olarak açılan göçmen kayıt merkezi, 116 ülkeden başvuran 27 bin göçmenden 18 binini kabul ederek, resmi ikamet izni vermişti.

Afrika ülkelerinden Avrupa’ya geçiş yolu olarak kullanılan Fas’ta yaklaşık 40 bin civarında yasa dışı göçmen bulunduğu düşünülüyor.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler