SON DAKİKA

“Fenerbahçe maçında planlarımızı uygulamaya çalışacağız“

06 Mayıs 2016, Cuma - 17:54



İSTANBUL (AA) - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Spor Toto Süper Lig’de 9 Mayıs Pazartesi günü Fenerbahçe ile yapacakları maçta planlarını sahaya yansıtmaya çalışacaklarını söyledi.

Abdullah Avcı ile turuncu-lacivertli futbolcular Yalçın Ayhan ve Doka, Başakşehir Fatih Terim Futbol Kompleksi’nde yapılan antrenmandan önce basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe ile önemli bir maç yapacaklarını dile getiren Avcı, şunları kaydetti:

"Karşımızda, oyuncu kalitesi yüksek, son haftalarda form tutmuş ve şampiyonluk yarışında Beşiktaş ile çekişen bir takım var. Biz de geçen sene olduğu gibi Avrupa kupalarında yer almayı hedefliyoruz. Ligin üst sıralarına baktığımızda hem şampiyonluk yarışı hem de Avrupa kupalarına katılma hedefiyle çok güzel bir yarış var. Haftayı son derece sağlıklı geçirdik. Her takımın olduğu gibi bizim de planlarımız var. Oyunun içinde bunları uygulamaya çalışacağız. Amacımız, son derece iyi bir takıma karşı oynarken, rakipten daha çok mücadele etmek. Her an oyunun içinde doğru bir şekilde durmak ve bunun karşılığını almak."

Ligde artık çok az maç kaldığını vurgulayan Avcı, "En ufak bir hata sizi hedefinizden uzaklaştırabiliyor. Sıralama sonucu maddi manevi kazançlar olabiliyor. Ligi dördüncü sırada bitirmek bizim için çok değerli. Bunu kaybetmek istemiyoruz." diye konuştu.

Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maçın sonucunun kendilerinden çok rakiplerini etkileyeceğini anlatan Abdullah Avcı, "Bizim bu anlamda tek bir hedefimiz var, bu mevcudu korumak ve bunun üzerinden gitmek. Bekleyip göreceğiz, hafta sonu itibarıyla en son maçı oynayacağız. Bizim oynadığımız maçlar keyifli geçti, bu maç da öyle olacak. Umarım karşılığını alırız." ifadelerini kullandı.

Abdullah Avcı, Gençlerbirliği maçında sakatlanan Emre Belözoğlu’nun tedavisinin iyi gittiğini belirterek, "Emre daha önce de sakatlıklar geçirdi. Bu, arka adalesindeki beşinci sakatlık oluyor. Şu anda son derece sağlıklı gidiyor. Haftanın da biraz uzun olması Emre’nin avantajına. Yarın ya da pazar günü daha net bir durum ortaya çıkacak ama bir düzelme var." değerlendirmesinde bulundu.




- Yalçın: "İnşallah kazanan biz oluruz"




Medipol Başakşehir’in tecrübeli oyuncusu Yalçın Ayhan da Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmanın iki takım için de büyük önem taşıdığını dile getirerek, şunları söyledi:

"İnşallah bu maçta üç puan alan taraf biz oluruz. Geçen seneki istikrarımızı bu şekilde de perçinleyerek sürdürebilme adına önemli bir karşılaşma bizim için. Fenerbahçe şampiyonluğa oynuyor, bizim de önümüzde Avrupa kupalarına katılma gibi bir şans var. Bunu da kendi sahamızda değerlendirme adına önemli bir müsabaka. Seyir zevki yüksek iyi bir müsabaka olacak. İnşallah kazanan taraf biz oluruz."

Yalçın Ayhan, bir soru üzerine, 2016 Avrupa Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Takım’da forma giymek istediğini dile getirerek, "Bu sene benim için üstüne koyarak ilerlediğim bir sene. Kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum. Kendimi milli takıma layık görüyorum ama bunda karar Fatih hoca ve ekibinin. Avrupa Şampiyonası’nda olursam ülkem adına en iyi şekilde yarar sağlayacağımı düşünüyorum. Bu anlamda da kendime güveniyorum." şeklinde görüş belirtti.

Turuncu-lacivertli ekibin Brezilyalı futbolcusu Doka ise Fenerbahçe ile yapacakları maçın zor geçeceğini anlatarak, "Bizim de hedefimiz Avrupa’ya gitmek. Bu maçta alacağımız iyi bir sonuç Avrupa yolundaki hedefimize çok katkıda bulunacaktır. O yüzden güzel futbol oynayıp, buradan pozitif bir sonuçla ayrılmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.



Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler