SON DAKİKA

FETÖ darbe girişimine tepkiler

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 08:42
Edirne’de vatandaşların, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Vatandaşlar, akşam saatlerinden itibaren Saraçlar Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladı. Ellerinde Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Burada, Edirne Müftülüğü İlahi Grubu tarafından ilahiler okundu ve şehitler için dua edildi.

Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından konuşan İl Müftüsü Emrullah Üzüm, şehitliğin en yüksek mertebe olduğunu söyledi. Vatan savunmasında hayatını kaybeden vatandaşların en yüksek mertebede olduğunu aktaran Üzüm, "Dünya milletleri bize şaşırıyor, ’bu millet bu cesareti nereden buluyor’ diyor. İşte bu millet yüreğindeki ilahi güç, iman ve vatan sevgisiyle bunu başarıyor." diye konuştu.

Vatandaşlardan Burcu Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatan savunması için demokrasi nöbetlerine devam edeceklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Meydanları boş bırakmayın" sözünün ardından her akşam meydanlarda olduklarını ifade eden Çam, "Cumhurbaşkanımızın arkasındayız ve devamlı durmaya devam edeceğiz. Türkiye uğruna canımız feda olsun." dedi.

Tülin Akın ise darbe girişimi onurlu ve yürekli halkın önlediğini söyledi. Birlik ve beraberlik için demokrasi nöbetlerine devam ettiklerini dile getiren Akın, Türk halkının cesaretini meydanlarda gösterdiğini ve göstermeyi sürdüreceğini vurguladı.

Vatandaşların Atatürk Anıtı önünde "demokrasi nöbeti" sürüyor.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler