SON DAKİKA

FETÖ sanığı, müşterilerine saygınlık için telefon hattı dağıtmış

13 Ekim 2017, Cuma - 05:40
DENİZLİ (AA) - Denizli’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) yapılanmasına yönelik, 65’i tutuklu 115 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesince Denizli Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki salonda yapılan duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar, avukatları ile sanık yakınları katıldı.

Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık Hakan Yörükoğlu, hakkındaki silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirtti.

İddianamede örgütün il yöneticilerinden ve üniversite sorumlularından olduğu öne sürülen Yörükoğlu, adına kayıtlı üç telefon hattında ByLock programı olduğu iddiasıyla ilgili şunları söyledi:

"ByLock programı indirmedim ve kullanmadım. Üzerime kayıtlı bu hatlardan birini eşim ve ailesi kullanıyordu. Diğeri internet için data hattı olarak kullanılıyordu. İş görüşmesi için gelen müşterilerim oluyordu. Kazakistan’dan gelen müşterilerim de bu hatları kullanıyordu. ByLock indirdiklerini bilmiyorum. Bazen ofiste duruyordu. Yabancı müşterilerim geldiklerinde onlara hazır kart alıp kullanmaları için veriyordum. Bu hattı da kime verdiğimi bilmiyorum. Müşterilerime, saygınlık için kendi adıma hat alıp vermek çok önemli."

ByLock kullanılan telefonların markalarının belirtilmesi üzerine Yörükoğlu, bu markaları müşterilerinin ellerinde gördüğünü öne sürdü.

Bank Asya’daki hesaba sürekli para yatırdığı, 2014 Ağustos ayında hesap bakiyesinin 86 bin lira olduğu hatırlatılan Yörükoğlu, "Kesinlikle talimatla para yatırmadım. Birinden alacağım vardı, bunları tahsil edip, hesaba yatırdım. Zaten talimatla yatırmış olsaydım kısa sürede çekmezdim." dedi.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan PAÜ’den ihraç edilen Yrd. Doç. Dr. Ö.Ö. de 1 yaşında geçirdiği rahatsızlıktan dolayı engelli olarak tıp fakültesini bitirdiğini, gerçeği yansıtmayan ifadelerle şahsına yönelik değersizleştirme ve mobbing uygulandığını öne sürdüğü savunmasında, Bank Asya’yı hesap işletim ücreti almaması ve katılım hesabından her zaman harcama yapılabildiği için tercih ettiğini iddia etti. Ö.Ö, hesap hareketlerindeki paranın kardeşinin eğitim masrafı ile dedesinin umre masrafı için yatan paralar olduğunu savundu.

Duruşma yarın diğer sanıkların savunmalarıyla devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler