SON DAKİKA

FETÖ’nün “Ardahan il yapılanması“ davası

10 Mart 2018, C.tesi - 00:00
ARDAHAN (AA) - Ardahan’da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) il örgütlenmesinde yer aldıkları iddia edilen 22’si tutuklu 39 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Ardahan Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu yargılanan 22 sanık ve tutuksuz 2 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı. Tutuksuz bir sanık ile halen yakalanamayan diğer 14 sanık ise duruşmaya gelmedi.

Kimlik tespitinin ardından iddianamenin okunduğu celsede, 10 tanık dinlenildi.

Tanıklardan Mikail Kavak, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla mahkeme heyetine ifade verdi. Kavak ile bazı tutuklu sanıklar arasında sözlü sataşma yaşanınca mahkeme başkanı, "Televizyonlardaki tartışma programına dönüştü." diyerek uyarıda bulundu.

Celseye katılan tutuksuz sanık Yavuz Taşçı’nın, "etkin pişmanlığını geri çektiği" gerekçesiyle tutuklanmasına karar verildi. Böylece davadaki tutuklu sayısı 23’e yükseldi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmederek dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.


- İddianameden

Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’nin darbe girişiminin ardından örgütün il yapılanmasına yönelik başlatılan soruşturma sonucu açılan davanın iddianamesinde, örgütün il imamı, mütevelli heyeti, il yapılanması üyeleri ve il ablaları, üniversite ve öğrenci yurtlarının da bulunduğu çeşitli kurumlardan sorumlu mensuplarından 23’ü tutuklu, 2’si tutuksuz, 14’ü firari olmak üzere 39 kişi "sanık" sıfatıyla yer alıyor.

Sanıklar hakkında "silahlı terör örgütü yöneticisi" oldukları gerekçesiyle 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Firari sanıkların yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler