SON DAKİKA

FETÖ’nün Aydın’daki “çatı yapılanması“ davası

19 Kasım 2017, Pazar - 13:00
AYDIN (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) Aydın’daki "çatı yapılanmasına" yönelik 37’si tutuklu 64 sanıklı davanın ilk duruşması yapıldı.

Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesince Gençlik Merkezi Fethi Sekin Tiyatro Salonunda görülen davaya bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve sanıkların yakınları katıldı.

Örgütün kapatılan bankalarından Bank Asya Nazilli şubesinin kurucu müdürü olduğunu ifade eden tutuklu sanık Bülent Karslı, FETÖ’yle ilişkisi olduğu gerekçesiyle kapatılan Nazilli Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneğine (NASİAD) Bank Asya Genel Merkezinden gelen talimat doğrultusunda üye olduğunu ifade etti.

Hakkındaki terör örgütü üyesi olma iddialarını kabul etmeyen tutuklu sanıklardan eski Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Halil Yürekli ise mahkeme başkanının "kapatılan Aydın Sağlık Derneğine neden üye oldun" sorusuna, "Bu derneği Somali başta olmak üzere Afrika ülkelerine sağlık hizmeti götürmek amacıyla kurduk. Başka bir niyetimiz yoktu. Ben FETÖ adına hiçbir faaliyette bulunmadım. Hakkımda iddia edildiği gibi kurban ve himmet toplamadım." yanıtını verdi.

Tutuklu sanıklardan iş adamı Avni Kocagöz de örgüte hiçbir zaman yardım etmediğini, sadece ticaret yapmakla uğraştığını belirterek, "Bu darbe girişimini yapanların da yaptıranların da Allah belasını versin." dedi.

Duruşma yarın devam edecek.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler