SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimi

31 Temmuz 2016, Pazar - 07:40
SAKARYA (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında, Sakarya Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneğine (SAGİAD) yönelik operasyonda 10 kişi daha gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, FETÖ’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla SAGİAD’a gerçekleştirilen operasyon devam ediyor.

Operasyon kapsamında 10 iş adamı daha gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. Böylece Sakarya’da gözaltına alınan iş adamı sayısı 29’a yükseldi.

FETÖ’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla SAGİAD’a yönelik operasyonlarda 19 iş adamı gözaltına alınmıştı.

Bazı zanlıların cüzdanından seri numarası "F" ile başlayan "bir dolar" çıktığı öğrenilmişti.

- Zonguldak’ta 11 kişi gözaltına alındı

FETÖ darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında, Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde aralarında muhtar, imam, öğretmen, devlet memurunun da yer aldığı 11 kişi hakkında gözaltı kararı alındı.

Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, öğretmen A.Ö. (46), darbe girişiminin ardından görevli oldukları camilerde sela okumadıkları tespit edilen imamlar E.D. (38), R.D. (48), E.G. (55), N.Ş. (42), devlet memurları Ş.K. (57) ve Ş.A. (37), köy muhtarı İ.Y, esnaflar M.Ç. (42), K.A. (44) ve Y.Ö’yü (52) gözaltına aldı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan esnaf Şeref C. ile Yaşar B’nin aranmasına devam edildiği öğrenildi.

Öte yandan Sosyal Hizmetler Merkezi Ereğli İlçe Müdürü Necdet Kocaman da soruşturma kapsamında açığa alındı.

- Bolu’da 38 kişinin aranmasına devam ediliyor

Bolu Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Bolu Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ’ye yönelik açtığı soruşturma kapsamında, 77 kişinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, 38 kişinin de aranmasına devam edildiği ifade edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler