SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimi

31 Temmuz 2016, Pazar - 10:12
SİİRT (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında Siirt merkezli 44 ilde 135 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığı bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, FTÖ/PDY Terör Örgütü’nün darbe girişimi ile ilgili olarak Siirt’te devam eden soruşturma kapsamında, 44 ilde eş zamanlı operasyon başladığı belirtildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:

"3713 sayılı TMK, 5237 sayılı TCK madde 314/2 terör örgütüne üye olmak, madde 220 suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve kurulan örgüte üye olmak, örgüt faaliyetleri kapsamında madde 158/1-a dini inanç ve duyguları istismar edilmek suretiyle nitelikli dolandırıcılık yapmak, 6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna Muhalefet Etmek suçlarıyla ilgili Siirt merkezli 44 ilde şüpheli şahısların adreslerinde arama, el koyma ve dijital verilerde imaj alma işlemlerinin yapılacağı ve 135 şüpheli şahsın gözaltına alınmasına yönelik eş zamanlı operasyon başlatıldı."

-90 kişi gözaltına alındı

Yürütülen operasyon kapsamında, aralarında hakkında yakalama kararı bulunan 135 kişiden 90’ı gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Hassa Kaymakamı eski Siirt Vali Yardımcısı Mustafa Pala, eski Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ve eski Siirt Akademi sorumlusu ve FETÖ’nün sözde emniyet sorumlusu Mustafa Durmaz’ın bulunduğu 90 kişi Siirt’e getirildi.

Haklarında yakalama kararı bulunan ve daha önce Siirt’te görev yapan eski Emniyet Müdürleri Recep Güven ve Mutlu Ekizoğlu’nun yakalanması için çalışma sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler