SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

25 Ağustos 2016, Perşembe - 17:54
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla Akfa Holding ve alt şirketleri ile Yeni Mağazacılık AŞ’ye düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan şüphelilerden tutuklanan sayısı 17’ye yükseldi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, 102 şüpheli gözaltına alındı.

İşlemleri tamamlanan ve tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen şüphelilerden 17’si "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne finansal destek sağlamak", "terör örgütü üyesi olmak" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" gibi suçlardan tutuklanırken, 7’si adli kontrol hükümleri kapsamında olmak üzere 13’ü serbest bırakıldı.

Öte yandan İnanlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan’ın da aralarında bulunduğu 33 kişi ise savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Bu arada, savcılık ifadeleri tamamlanan 32 şüpheli daha tutuklama istemiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilirken, gözaltında tutulan Fi Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fikret İnan, Akfa Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Aktaş’ın da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin işlemleri devam ediyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY’ye finansal destek sağladığı iddiasıyla Akfa Holding ve 44 alt şirketi ile Yeni Mağazacılık AŞ’ye yönelik yürütülen soruşturmada, aralarında şirket yöneticilerinin de bulunduğu 120 şüpheli hakkında gözaltı kararı alınmıştı.


Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler