SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

24 Temmuz 2016, Pazar - 04:24
MERSİN (AA) - Mersin’de avukatlar Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe Karşıtı Hukukçular İnisiyatifi üyesi avukatlar Mersin Adliyesi önünde bir araya geldi. Burada insiyatif adına bir açıklama yapan avukat Tevfik Tekin, FETÖ’nün yaptığı askeri darbe girişimini şiddetle ve amasız kınadıklarını söyledi.

Meclis’e ve halka silah sıkarak parlamenter sisteme yapılan darbe girişimini lanetlediklerini ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Kuvvetler ayrılığına, demokratik hukuk sistemine her zaman sahip çıkacağımızı beyan ediyoruz. Hiçbir gerekçe anayasal düzeni ve meşru seçilmiş hükümeti darbe yoluyla devirmek için sebep olamaz. Darbe, insanlığa karşı işlenmiş en ağır suçlardan biridir. 200’den fazla insanımızı bu darbe girişiminde kaybettik. Gayrimeşru güçlerin siyasal alana müdahalesini reddediyoruz. Bütün bu yaşananlardan toplumumuzun her kesiminin gerekli çıkarımları yaptığını görmekten mutluyuz. Toplumsal barışın ve kamu düzeninin yeniden tesisi için her kesimin üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz ve temenni ediyoruz. Yargı erkinin bu süreçte tarafsız ve objektif, adil yargılama yapmasını, bütün yargılama süreçlerinin insan haklarına uygun yürütülmesi gerektiğini, uygulamaların hukuka aykırılıklar ve adaletsizlikler üretmemesini temenni ediyoruz."

Tekin, Mersin Barosuna kayıtlı her türlü farklı düşünceyi taşıyan avukatlar olarak darbeye karşı olduklarını sözlerine ekledi.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen de Türkiye’nin belki de tarihinin en acımasız, en alçak ve son derece tehlikeli bir cuntanın askeri darbe girişimiyle karşı karşıya kalındığını aktardı.

Demokrasiyi ayaklar altına alacak, Türk milletini geriye götürecek darbe girişiminin önlendiğini vurgulayan Antmen, şöyle devam etti:

"Öncelikle bu darbe içerisinde yer almayan kahraman Türk ordusunun subayları, bire bir sahada hayatını hiçe sayarak çatışan polisimizin, güvenlik kuvvetlerimizin özverili çabaları ve onlara destek olan demokrasiye aşık insanlarımız sayesinde bu darbe önlendi. Tabii bundan sonra yapılacak iş bu cuntacı, darbecilerin nereye uzanırsa uzansın kökleri bulunarak yargı önüne çıkarılması ve adil yargılanmasıdır. Hukukun üstünlüğü ilkesinden ayrılmamakla birlikte bu işe kalkışan, Türkiye Cumhuriyeti’ne saldıran bu kişilere en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. Biz Mersin Barosu olarak ilk anlarından itibaren darbeye karşıydık, karşı olduğumuz çeşitli platformlarda gösterdik."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler