SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

24 Temmuz 2016, Pazar - 04:42
İSTANBUL (AA) - Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu ve Başakşehir Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimini kınadı.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, milli iradeyi sekteye uğratmak isteyenleri, bu kalleşçe planı yapanları, vatana ihanet edenleri, ülkeyi bölmeye çalışanları, şiddetle lanetlediklerini belirtti.

Ömer Demir, "Bunların işbirlikçilerine sesleniyoruz; Ey işbirlikçiler, bu halkın direnişini gördünüz ki bu Türk halkı sıradan bir ülkenin halkına benzemez. Size de hakkettiğiniz cevabı verdik ve vermeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kanlı girişim sonrası FETÖ’ye sempati duyanların artık kendi yakın çevrelerinden de dışlanmaya başladığını kaydederek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bu vatan haini terör örgütü ile gerçek yüzünü göstermeden önce bir şekilde yolları kesişmiş, Allah rızası için hareket etmekten başka niyetleri olmayan vatandaşlarımızın, 15 Temmuz gecesi gerçekleri fazlasıyla görmüş ve artık uyanmış olduklarını umuyorum. Bundan böyle akıllarını başlarına alıp, çocuklarına daha iyi bir gelecek bırakmak için çalışmalarını tavsiye ediyorum. Biat ettiğiniz Pensilvanya’daki vatan haini, elbet bir gün hak ettiği cezayı bulacak. Topladıkları yardımlarla ciddi bir maddi güce ulaşan bu terör örgütü, Gülen sonrası bu mal varlığını paylaşmak için birbirine düşecek. İnşallah devletimiz bu yardım paralarını da bir şekilde milletimize iade edecek. Din maskesi arkasına gizlenen bu terör örgütünün, şeytanın bile aklına gelmeyecek ikna yöntemlerine başvurarak masum vatandaşların adeta ellerindeki tüm birikimleri gasbettiği ve aile içi krizlere sebep olduğu herkesçe bilinmekte. Şaibeli maddi zenginliği olduğu bilinen bu hırsız çetenin bundan böyle para kaynaklarının da kesildiğini düşünüyorum. Kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize acil şifalar diliyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler