SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 09:04
MALATYA (AA) - Malatya’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik tepkiler sürüyor.

Malatya Valiliği ve Yeni Cami önünde toplanan vatandaşlar, ailece demokrasi nöbeti tutuyor.

Valilik önünde kurulan sahnede vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hoparlörden verilen konuşmalarını dinliyor. Ellerindeki Türk bayraklarını sallayan vatandaşlar ara ara tekbir getiriyor. Bazı vatandaşlar çocuklarını yere serdikleri kilimlerin üzerinde uyutarak nöbetlerine devam ediyor.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Mahir Ünal, AK Parti Malatya İl Başkanlığı ziyaretinin ardından alana gelerek vatandaşlar hitap etti.

Ünal, darbe girişimine karşı vatandaşların meydanlarda tek yürek olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Bütün dünya bir milletin kendi özgürlüğüne, kararına, iradesine sahip çıkmasının nasıl olduğunu gördü. Dünya, bu al bayrağın renginin neden kırmızı olduğunu gördü.15 Temmuz gecesi Allah bu millete tuzak kurmak isteyenlerin tuzağını başlarına geçirdi. Gönlünüzü rahat tutun, Türkiye’nin önü açıktır. Türkiye kutlu yürüyüşüne devam ediyor. Bu milletin evlatları dimdik ayakta ve nöbette. Milletimiz milli iradesine sahip çıkmak için meydanlarda nöbet tutuyor."

- Gökyüzüne dilek feneri bırakıldı

Bu arada Gençlik Kurulu Derneği ve Gençlik Konseyi Başkanlığı üyeleri darbeye karşı demokrasi, birlik ve beraberlik için gökyüzüne dilek feneri bıraktı.

Genel Başkan Ahmet Bayduz, burada yaptığı konuşmada, gençler olarak bu milletin yılmaz bekçileri olduklarını ifade ederek atalarından miras kalan vatan topraklarını, mezhep kavgalarına, bölücü terör eylemlerine ve bu tür yapılara bırakmayacaklarını söyledi.

Birlikte güçlü olduklarını dile getiren Bayduz, "Darbecilere karşı direnen farklı siyasi görüşteki kardeşlerimizi, Alevi, Sünni, Türk, Kürt, Laz, Çerkez demeden bir olan milletimizi bir kez daha kutluyorum. Tarihin ilk sayfalarına altın harflerle yazılacağından hiç kuşkum yok. Aramıza fitne sokmaya çalışan provokatörlere asla fırsat vermeyeceğiz." diye konuştu.

Konuşmanın ardından üyeler, darbeye karşı demokrasi, birlik ve beraberlik için gökyüzüne dilek feneri bıraktı.

- "Meydanlarda olmaya devam edeceğiz"

FETÖ’nün darbe girişimine tepki amacıyla 15 Temmuz’dan buyana demokrasi nöbeti tutan vatandaşlar ise alanları boş bırakmıyor.

15 Temmuz’dan itibaren alanlarda olan vatandaşlardan Ahmet Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı meydanlara çağırmasıyla alanlara çıktıklarını ve o günden sonra meydanları boş bırakmadıklarını söyledi.

Tüm Türkiye’nin meydanlarda olduğuna işaret eden Kaplan, "Milli mücadele için, halkın iradesi için hepimiz buradayız. Bugün Alevi’si, Sünni’si, Türk’ü, Kürt’ü, Çerkez’i her kesimden insanı ilgilendiren bir konu çünkü vatan, millet hepimizin. Meydanlarda her kesimden insan var. Milletimiz, bayrağımız, birlik ve beraberliğimiz için meydanlardayız. Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız ’Meydanları bırakın’ diyene kadar meydanlarda olmaya devam edeceğiz." dedi.

Darbecilere tepki gösteren Kaplan, "Darbecilere yazıklar olsun diyorum, gerçekten de biz askerimizi, polisimizi çok seviyoruz. Kendimiz de askeriz, polisiz. Bunları yaptıkları için onları şiddetle kınıyoruz." diye konuştu.

- "Canımızı seve seve vermeye hazırız"

Erzurumlu Hüseyin Tazegül ise her gün akşamdan sabah kadar meydanda olduklarını ve tepkilerini dile getirdiklerini anlatarak "Canımızı seve seve vermeye hazırız. Bu vatanı kimseye bırakmayacağız, hepimiz bu vatanın sahibiyiz. O dinsizlere de Allah fırsat vermesin." ifadelerini kullandı.

- "Eve dönün çağrısına kadar bekleyeceğiz"

Battalgazi ilçesi Yıldıztepe Mahallesi Muhtarı Bayram Alışık da darbe girişimine tepki amacıyla ailesiyle alanlara çıktıklarını aktararak şunları söyledi:

"Başkomutanımızın eve dönün çağrısına kadar bekleyeceğiz. Darbe yıkımdır, bir milletin, ulusun, devletin yok olmasıdır. Mazlumların, Müslümanların umudu burada. Onların bir tuzağı varsa Rabb’imin de bir tuzağı var. Bunu hesaba katmadılar. Bu milletin kalbindeki, göğsündeki imanı gerçekten hesaba katmadı bu kafirler ama bu millet gerçekten Ertuğrul’un torunları olduğunu bir kez daha gösterdi. Türk’ü, Kürt’ü, Alevi’si, Sünni’si, sağcısı ve solcusuyla bu darbeye karşı duran herkesi canı gönülden kutluyorum. Bunlar gerçekten bir tarih yazdı. Dünya döndükçe, hayat devam ettikçe bu tarih her zaman anlatılacak."

- "Tayyip Erdoğan için canımı seve seve veririm"

Demokrasi nöbeti tutanlardan 65 yaşındaki Sabihe Savaş ise rahatsızlığı nedeniyle ayağa zor kalkabildiğini ancak darbe girişimine tepkisini göstermek için meydana geldiğini söyledi.

Allah’ın kendisine güç verdiğini belirten Savaş, şunları kaydetti:

"Onlar zannetmesinler Tayyip Erdoğan yalnız. 4 yaşında torunum eline sopasını alıp ’Ben Erdoğan’ı korumaya gidiyorum’ diyor. Meydanda uyuyor, bayrak üzerine örtüyoruz. Tayyip Erdoğan için canımı seve seve veririm, canım kurban olsun Erdoğan’a. Canımızı vermek için sabaha kadar oturuyoruz. Biri bana ’Kışın ne yapacaksın?’ Buraya bir çadır bir de soba kurduracağım, içinde yaz kış oturacağım’ dedim. Tayyip ne zaman eve gidin derse ben de evime gideceğim. Tayyip dünya durdukça dura, sefalar sürdükçe süre, şanı büyük Tayyip Paşa, Türkiye ile binler yaşa. Allah’ım, Tayyip’i, Tayyip’in askerlerini, polislerini, halkını o zalimlerin şerrinden koru ya Rabb’im. Kurdukları tuzaklar başlarına geçsin Allah’ım. Bu duamı sabah akşam ediyorum."

Halkın alandaki bekleyişi sürüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler