SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 09:15
ZONGULDAK (AA) - Zonguldak’ta, "Demokrasi ve Milli İradeye Saygı Mitingi" sürüyor.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra darbe girişiminde hayatını kaybeden ve yaralananlar için dua eden vatandaşlar, zaman zaman tekbir getirdi.

Eski bakanlardan Hasan Celal Güzel, anıt önünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin büyük bir badire ve felaket atlattığını belirterek "Ben yaklaşık 55 yılımı darbelerle mücadele ederek geçirdim. Ben bazen alay edercesine ’Darbelerin çocuğuyum’ derim. Bu millet darbelerin çocuğu oldu. Bunlar darbe yapmaya çalışırken önümüzdeki günlerde biz üçüncü köprüyü açacağız ve tüp geçitleri yapacağız. Dünyanın en büyük havaalanı geliyor. Biz bunla iftihar ediyoruz. Bunları katiyen kestirmeyiz." diye konuştu.

Kendisine boş yere uğraştığını, modern Nasreddin Hoca olduğunu, göle maya çaldığını söyleyenler bulunduğunu aktaran Güzel, "Bakın işte gidin, Akşehir Gölü yoğurt oldu. İşte bu millet böyle bir millet. Bu millete demokrasi bilmez, cahil falan diyenler gördüler. Bu milletin devrilmesi mümkün değil." dedi.

- "İdam gelmelidir"

Güzel, darbe girişimine karşı çıkan çok sayıda vatandaşın şehit olduğunu anımsatarak şöyle devam etti:

"Allah onlardan razı olsun. Biliyor musunuz? Bu mücadele, mutlaka Çanakkale, Milli Mücadele ve Dumlupınar kadar önemlidir. Bunu biliniz. Bu işi yapan kendisini mehdi zanneden zavallı bir hoca bozuntusunun saçmalıkları değil. O kadar basit değil. Sevgili kardeşim, 40 yıllık dostum ve Türk milletinin lideri Recep Tayyip Erdoğan’ı öldüreceklerdi. Koruyamaz duruma gelecektik. İstihbarat zaafı vardı. MİT Müsteşarı’nı hemen almaları lazım. Öyle köprü geçmek yanlıştı. Bu darbe girişimcilerini Genelkurmayın önünde sallandırmadıkça biz bu işi halledemeyiz. Onun için idam gelmelidir ama sadece darbe yapmaya kalkışanlara gelmelidir."

- "Onu kesinlikle kimseye vermeyeceğiz, yedirmeyeceğiz"

Türkiye’nin liderini bulduğunu dile getiren Güzel, şunları kaydetti:

"Recep Tayyip Erdoğan’ı Allah bize bağışladı. Biz rahmetli Menderes ve iki arkadaşını şehit verdik. Bir şey yapmadık. Sonra Turgut Özal’ı şehit verdik. Zehirlediler. Yüzde 100 zehirlediler. Şimdi sıra Erdoğan’a geldi. Onu kesinlikle kimseye vermeyeceğiz, yedirmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bugün Külliye’de yaptığı toplantı tarihi bir toplantıdır. Partiler, iktidar ve muhalefet olacak. Demokraside birleşme önemlidir. Bundan sonra önümüz açıktır. Türk milletinin ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye sadece 80 milyonluk Türklerin değil, 1 milyar 800 milyonluk İslam dünyasının da vebalini omuzlarında taşıyor. Tankın üzerine çıkanlar, siz sadece Türkiye’yi değil İslamiyeti de kurtardınız. Bu namussuzların heriflerin önünü kestiniz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler