SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 12:18
Diyarbakır’da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik "demokrasi nöbetine" devam ediyor.

Merkez Kayapınar ilçesindeki Park Orman’da toplanan binlerce vatandaş, FETÖ’nün darbe girişimine tepki göstererek Türk, Filistin ve Tevhit bayrağı açtı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterlerini taşıdı.

Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği alanda, olayların hafızalarda canlanması için darbe girişimi gecesinde yaşananlar sinevizyondan vatandaşlara izletildi.

Engelli, yaşlı ve çocukların da bulunduğu alanda, bazı vatandaşlar taşıdığı Türkçe ve İngilizce yazılı dövizlerle FETÖ’ye tepkilerini dile getirdi.

- "Çanakkale’de canlarını ortaya koyanlar halen ölmedi"

Vatandaşlardan Elif Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısıyla sokağa çıktıklarını ve ancak onun isteğiyle evlerine döneceklerini söyledi.

Türkiye’nin haince ve alçakça saldırıya uğradığını belirten Tekin, şu değerlendirmede bulundu:

"Çanakkale’de canlarını ortaya koyanlar halen ölmedi. Bizler ecdadımızın izinden giden ümmeti Muhammed’iz. Allah’ın izniyle elimizde Kur-an, dilimizde dua, kalbimizde iman ve başımızda Recep Tayyip Erdoğan var oldukça dimdik ayaktayız. Partilere bakılmaksızın hepimiz buradayız, amacımız vatanımız, devletimiz ve milletimizdir."

Bir elinde Türk bayrağı diğer elinde de koltuk değnekleri ile alanda bulunan engelli Recai Akalın, memleketi savunmak için elinden geleni yaptığını anlattı. Darbe girişimine tepki amacıyla her gün ailece alana geldiklerini ifade eden Akalın, tehlike geçene kadar da alandan ayrılmayacaklarını belirtti.

Meral Tekin de darbe girişimi gecesi tankların altında ezilen vatandaşları gördüğünde saatlerce ağladığını aktardı.

Darbeyi kınamak ve FETÖ’ye tepki göstermek amacıyla alanda bulunduğunu anlatan Tekin, şöyle dedi:

"Cumhurbaşkanımız ve AK Parti sayesinde ülkemiz huzur, bolluk ve bereket içindeydi. Bu darbeyle huzurumuzu bozmak istediler, başaramadılar, başaramayacaklar da. Cumhurbaşkanımızı asla onlara yedirtmeyiz, onunla beraberiz."

Dürdane Yalar da darbe girişimini duyduğunda şaka veya hayal olduğunu dile getirerek, "Daha önce duran adamlar vardı ama şu an yürüyen ve hareket halinde olan adamlar var. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlardan kurtulacağından şüphem yok. Darbe olayı tüm ülkenin meselesi o yüzden her kesimden insan var burada." sözlerine yer verdi.

Türkçe ve İngilizce taşıdığı dövizle alanda bulunan Ali Yağmur da sırf Avrupa duysun, görsün diye elindeki dövizle İngilizce tepkisini ifade ettiğini belirtti.





















Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler