SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

27 Temmuz 2016, Çarşamba - 09:27
HAKKARİ (AA) - Hakkari’de, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından 10 gündür, kenetlenmiş bir şekilde "demokrasi nöbeti"ni sürdürüyor.

Valilik önünde 10 gündür demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlar, darbe girişimine karşı hayatını kaybeden şehitler için dua etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "bitti" demeden buradan ayrılmayacaklarını söyleyen, Mesude Aksaç, "Biz reisimizin arkasındayız. 10 gündür gece geç saatlerine kadar buradayız. Bu zulme Hakkarililer olarak biz de ’dur’ demek istiyoruz. Reisimiz bitti demeden asla burayı terk etmeyeceğiz. Sonuna kadar reisimizin arkasındayız. Buradan da demokrasi nöbeti tutan Türkiye’deki bütün kardeşlerimize Hakkari’den kucak dolusu selam ve saygılar sunuyorum."

15 Temmuz akşamı Türkiye’nin ikinci bir kurtuluş savaşı yaşadığını belirten Hamit Öztürk, "15 Temmuz akşamı hiç şüphesiz Türkiye Cumhuriyeti ikinci bir kurtuluş savaşı yaşamıştır. Hepimizi yoktan var eden Rabbime de sonsuz şükürler olsun bu kurtuluş savaşı çok kısa sürdü. Tüm Türk halkı birlik oldu ve sabah karşı ezan ile beraber ikinci bir Çanakkale Zaferine adını altın harflerle yazdı" diye konuştu.

Öztürk, Hakkari halkının ilk geceden beri birbirine kenetlenmiş valiliğin önünde demokrasi nöbeti tuttuğunu ifade ederek, "Devletiyle, halkıyla, baş tacımız sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile beraberiz. Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ikinci bir emrine kadar biz buradayız ve dünya liderinin yanındayız. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın." dedi.

Asla hür iradeyi kimseye teslim etmeyeceklerini belirten Abdurrahman Er ise "Darbe gecesinde binlerce Hakkarili çarşı merkezinde darbeye karşı, hür iradeye karşı dik durdu. Halkımız resinin yanında, halkımız Cumhurbaşkanının yanında, halkımız hür iradenin yanında. Asla hür iradeyi hiç kimseye teslim etmeyeceğiz. Sonuna kadar da hür iradenin arkasında dimdik duracağız. Dün durduğumuz gibi yarın da tekrar dik duracağız."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler