SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

30 Temmuz 2016, C.tesi - 11:57
EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşlar Edirne’de demokrasi nöbetini sürdürdü.


Saraçlar Caddesi’ndeki Atatürk Anıtı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlara, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün de destek verdi.

Tülün, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz akşamı asker kıyafeti giymiş teröristlerin darbe girişimini Türk milletinin destan yazarak durdurduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkı sokağa çağırmasıyla binlerce kişinin yurdun dört bir yanında vatanını kurtarmaya çıktığını kaydeden Tülün, ’’Duyan koştu, 16 yaşındaki yavrusuyla bir kardeşimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde ruhunu teslim etti. Nice şehitler verdik. Çengelköy’de fırınlar tarandı, manavlar tarandı, karakol işgal edildi ama Çengelköylüler milletimiz gibi şanlı bir destan yazdı, Hepsini püskürttüler, karakolu da geri aldı. Herkese de haddini bildirdiler.’’ diye konuştu.

Tülün, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde de 17 şehit verildiğini ifade ederek, kritik noktalarda Türk milletinin destan yazdığını, şehit olan, destan yazan isimsiz kahramanları unutmayacaklarını dile getirdi.

Şehit çocukları ve ailelerine devlet, üniversite, sivil toplum kuruluşları ve millet olarak sahip çıkacaklarını anlatan Tülün, ’’Şehit ailelerini ve çocuklarının bundan sonra her türlü ihtiyacı karşılanacak. Babalarını geri getiremeyiz ama babaları onlara şeref bıraktı, onur ve haysiyet bıraktı.’’ dedi.


Milli birlik ve beraberliklerini daha da güçlendirerek yola devam edeceklerini vurgulayan Yusuf Tülün, ülkeyi bölmek isteyen hainlere asla fırsat vermeyeceklerini belirterek, Edirne’de meydanları dolduran vatandaşlara teşekkür etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler