SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

30 Temmuz 2016, C.tesi - 15:09
MERSİN (AA) - Mersin’de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermeye devam ediyor.

Darbe girişiminin yapıldığı 15 Temmuz’dan bu yana Cumhuriyet alanındaki demokrasi nöbetini sürdüren çok sayıda vatandaş, bu akşam da bir araya gelerek FETÖ aleyhine slogan atıp, pankartlar açtı. Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyen vatandaşlar, darbe girişimine tepki gösterdi.

Alanda kurulan platformda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçmiş dönemlerde katıldığı televizyon programlarından kesitler sunuldu.

Merkez Mezitli ilçesinde toplanan Suriyeli Türkmenler de araçlarla konvoy oluşturarak geldikleri alanda nöbet tutan vatandaşlara destek oldu.

Grup adına konuşan Cemil Jik, Türkiye’de kendilerinin Suriye Türkmenleri olarak bilindiklerini belirterek şunları söyledi:

’’Biz bu savaştan dolayı Türkiye’ye geldiğimiz için üzülüyoruz. Keşke başka şartlarda gelseydik, keşke başka şartlarda ana vatanımıza kavuşsak. Biz vatan hasretinin ne olduğunu biliyoruz. Biz hepimiz aynı kandanız, aynı soydanız. Bizim varlığımız Türkiye’nin varlığı için olsun. Vatanımız için darbeye karşıyız. Rabbim Türkiyemizi her beladan korusun.’’

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler