SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

30 Temmuz 2016, C.tesi - 12:15
VAN (AA) - Van’da, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı demokrasi nöbeti sürüyor.

Beşyol Meydanı’nda toplanan binlerce kişi, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın posterleriyle "Dik dur eğilme, bu millet seninle", "Darbeye karşı omuz omuza", "Her şey vatan için", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "İdam istiyoruz", "Türk, Kürt burada, FETÖ nerede" şeklinde slogan attı.

Sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri ile kurum amirlerinin de katılımıyla gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sevgi gösterilerinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Alanda toplanan vatandaşlara seslenen AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "bitti" demeyinceye kadar alanları terk etmeyeceklerini söyledi.

Vanlıların girişimin ilk gününden bu yana alanları terk etmediğini, başkomutanının yanında yer aldığını aktaran Soğanda, şöyle konuştu:

"Bu alçak girişimi hep birlikte millet olarak bertaraf ettik. Öyle bir ders aldılar ki bir daha böyle bir girişimi akıllarından bile geçiremeyecekler. Hepinizi demokrasi nöbetine davet ediyorum. Millet kararını vermiştir. Reis ’yeter’ demeyinceye kadar bizler yeter demeyeceğiz. Demokrasi nöbetine devam edeceğiz."

- Nöbete katılanlara ücretsiz servis

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise ilk geceden beri kararlılıkla darbeye karşı duran vatandaşlara teşekkür ederek, nöbet bitiminde evlerine yürüyerek gitmek zorunda kalanlara yardımcı olmak amacıyla sabaha kadar ücretsiz servis hizmeti vereceklerini söyledi.

Alçak girişimin bertaraf edilmesinde milletin dik duruşunun büyük önem taşıdığını dile getiren Battal, "İlk gün alanlardayken üzüntülüydük ancak Allah’a şükürler olsun ki bugün alanlarda mutluyuz. Çünkü darbeyi birlikte önledik ve ülkemizi büyük bir tehlikeden kurtardık. Bu alçaklar bundan sonra hiçbir zaman böyle bir şeye kalkışamayacaklar." diye konuştu.

Alanda toplanan vatandaşlar, konuşmaların ardından demokrasi nöbetine devam etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler