SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

30 Temmuz 2016, C.tesi - 12:24
Eskişehir’de Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine vatandaşların tepkileri devam ediyor.

Eskişehir Vilayet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarıyla FETÖ’nün darbe girişimini lanetleyen sloganlar attı.

AK Parti Eskişehir milletvekilleri Harun Karacan, Emine Nur Günay, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü ve diğer protokol üyeleri el ele tutuşarak vatandaşları selamladı.

Daha sonra demokrasi nöbetine katılan vatandaşlar, Vilayet Meydanı’ndaki sahneye çıkan Bando Es-Es grubunun çaldığı marşlara eşlik etti.

Bando Es-Es’in kurucularından Uğur Kürkçüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetine katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Vatandaşların meydanlarda çok güzel bir görevi yerine getirdiğini anlatan Kürkçüoğlu, "15 Temmuz tarihimiz için kara bir leke ancak çok şükür selametle atlattık. 15 Temmuz gecesi 1980’lerde yaşadığımız acı tecrübeler gözümüzün önüne geldi. Fakat Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki değerli askerlerimiz ve halkımız sayesinde darbe girişimi püskürtüldü. Türk milleti ilelebet payidar olacaktır." dedi.

Bando Es-Es üyelerinden Ali Ulusoy da vatandaşlarla beraber olmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, "Söz konusu vatan olunca gerisi teferruat oluyor. Halkımızın sağlam duruşu sayesinde darbe girişimini önlendi. Hangi siyasi görüşten olursa olsun insanlar burada. Birlik, beraberlik çok güzel." diye konuştu.



Vatandaşlardan Gülhan Akkoyun (60) ise yaklaşık 10 gündür Vilayet Meydanı’na geldiğini dile getirerek, "Demokrasi nöbetimiz sürüyor. Daha önce darbe gördüm ama böylesini görmedim. Burada herkes ülkesine sahip çıkıyor. Bu süreç bitene kadar biz burada olacağız." ifadelerini kullandı.

Çeşitli kurum ve kuruşlar tarafından içecek ve yiyeceğin ikram edildiği demokrasi nöbeti devam ediyor.







Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler