SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

30 Temmuz 2016, C.tesi - 12:30
ZONGULDAK (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi, binlerce kişinin katılımıyla Zonguldak’ta protesto edildi.

Kent merkezindeki Madenci Anıtı önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, alanda kurulan dev ekrandan gelişmeleri takip etti. Öte yandan çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından vatandaşlara su, meyve suyu, lokma ve nohutlu pilav ikram edildi.

Meydanda kurulan ekrandan vatandaşlar darbe girişiminde yaşananları izledi.


Demokrasi mitingine katılan Fatma Kaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatanın birliği ve bölünmez bütünlüğü için meydanlarda kalmaya devam edeceklerini söyledi.

Kaya, "Allah bu vatana zeval vermesin. Bu vatanın kalemi, defteri onlara haram olsun. Allah’ım bir daha böyle şeyler bize göstermesin. Vatanımız, çocuklarımız, torunlarımız için alanlardayız. Cumhurbaşkanımıza canımız feda olsun. Yazık, günah değil mi bu kadar şehitlerimize? Allah millete zeval vermesin." diye konuştu.

Şehval Yıldırım da (12) ailesiyle birlikte darbe girişimini protesto etmek için alana geldiğini belirterek, "Bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı. Onlara mı kalacak? Allah onlara fırsat vermesin. Cumhurbaşkanımızı korusun. Ben buraya Cumhurbaşkanımızı, vatanımızı korumak için geldim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler