SON DAKİKA

FETÖ’nün darbe girişimine tepkiler

30 Temmuz 2016, C.tesi - 12:45
KARABÜK / BARTIN (AA) - Karabük ve Bartın’da vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine tepkilerini sürdürüyor.

Bartın Cumhuriyet Meydanı’nda ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan vatandaşlar, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Meydandaki demokrasi nöbetlerine katılan vatandaşlardan 87 yaşındaki Nazmiye Kurtulmuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilerleyen yaşına rağmen darbecilere karşı meydanlarda olduğunu söyledi.

Darbecilerin masum insanların canına kıydığını ve ailelerinin büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Kurtulmuş, "Daha önce de darbe gördüm. Benim babam Kurtuluş Savaşı’na katılmış birisidir. Bu toprağı biz kolay kazanmadık. Ecdadımız çok zorlu mücadeleler verdi. Toprağımıza, milletimize, canımıza, malımıza, bayrağımıza, el uzatanın elleri büzülsün. Allah’ım düşmana fırsat vermesin. Yetti artık. Bu toprakların nasıl elde edildiği ortadadır. Babam bize anlatırdı. Hem ağlardı hem de ağlatırdı. Ben babamın bize anlattığını tarih kitaplarında okudum." diye konuştu.

Darbe girişiminin 14. gününde vatandaşlar meydanda beklemeye devam ediyor.

- Karabük’te vatandaşlar meydanlarda

Karabük Kent Meydanı’nda da demokrasi nöbetini sürdüren binlerce vatandaş, ellerinde pankartlar ve Türk bayraklarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sevgilerini ifade etti, FETÖ aleyhine sloganlar attı.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşu üyeleri de alanda vatandaşların yanında yer aldı.

Meydanda oluşturulan sahnede şiirler ve İstiklal Marşı okundu.

Öte yandan Yenice ilçesinde de darbe girişimine tepki için vatandalar "demokrasi nöbeti"ne devam ediyor. Hükümet Konağı önünde toplanan vatandaşlar, toplu olarak yatsı namazını kıldı. Ardından şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu.

İlçedeki iş adamları, esnaf, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütleri, vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

Yenice Kaymakamı Oğuz Cem Murat, gazetecilere yaptığı açıklamada, vatandaşların demokrasi nöbetini sürdürdüğünü söyledi.

Gündüz işine giden vatandaşların akşam da nöbet tuttuğunu ifade eden Murat, "Cumhurbaşkanımızın çağrısının ardından meydanlara inen halkımız her akşam meydanları doldurmaya devam ediyor. Her akşam buraya toplanan vatandaşlarımıza ilçemizdeki tüm kesimden de başta gıda olmak üzere ikramlar yapılıyor. Vatanı ve bayrağı için her akşam buraya gelerek demokrasi nöbeti tutan halkımıza çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.





Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler