SON DAKİKA

FETÖ’nün Denizli’deki finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik dava

16 Temmuz 2018, Pazartesi - 06:00
DENİZLİ (AA) - Denizli'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) finans kaynakları ve il yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 33'ü tutuklu 67 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki salonda devam eden davanın duruşmasına sanıklar, avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada, "ByLock" içerikleri gelen sanıkların içerik kayıtlarından "ID numaraları, kullanıcı adı, şifre, tespit edilen ilk log kaydı, ID'nin kurduğu gruplar, grupların kişi listeleri, katıldıkları gruplar, ID'nin bağlı olduğu kişi listeleri" okundu.

Tutuklu sanık Levent Yaşar, örgüte ait şirketlerin yönetiminde yer almasını ticari bir faaliyet olarak değerlendirdi ve hayatının hiçbir döneminde o grupla bağının olmadığını ileri sürdü.

ByLockta kullanıcı adı olarak "Levent abi", "büyükpatron" isimlerini kullandığı tespit edilen tutuklu sanık Levent Yaşar, ByLock kullandığı iddiasını kabul etmedi.

Tutuklu sanığın ByLock yazışmasında yapacakları bir toplantı için "Acilen toplantı yapmamız gerekiyor. Toplantıya telefon getirmeyin." şeklinde mesajlaştığı tutanaklara kaydedildi.

Tutuklu sanık Özkan Atik de tahliye tarihinden sonra hakkında yakalama kararı çıkınca kendisinin teslim olduğunu ve tahliyesini talep etti.

Duruşmaya yarın devam edilmek üzere ara verildi.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ/PDY'nin "il yapılanması" ve "finans kaynakları"na yönelik soruşturma kapsamında, kapatılan TUSKON'un genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ve eski Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile örgütün sözde üç "il imamı"nın da aralarında yer aldığı 33'ü tutuklu 67 kişi hakkında dava açılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler