SON DAKİKA

FETÖ’nün İstanbul’daki “mahrem imamları“ davası

25 Temmuz 2017, Salı - 03:30
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 181’i tutuklu 198 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması sona erdi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada yapılan duruşmada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

Tutuklu sanıklardan Fuat Avşar, FETÖ/PDY yapılanması içinde bulunmadığını, örgütsel talimat alıp vermediğini öne sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Ufuk Kolejinde çalıştığı için FETÖ terör örgütüyle iltisaklı gösterildiğini söyleyen Avşar, silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasını reddetti.

- "Müslümana ’içki için’, ’namaz kılmayın’ diyebiliyor"

Söz alan tutuklu sanıklardan Furkan Certel de estetik cerrahı olduğunu, FETÖ’yle iltisakını gösterecek bir faaliyet içinde hiçbir zaman bulunmadığını iddia etti.

Certel, hakkındaki silahlı terör örgütü yöneticiliği suçlamasını reddederek, "Tutuklanma gerekçem, basit dijital bir veriye dayanıyor. Kod isim kullanmadım. Anneme ait Bank Asya’daki 108 lira 70 kuruş hesap hareketliliğini de öyle talimatla yatırılacak bir para olarak değerlendirmiyorum. Ayrıca bu rakam yatırılabilir bir rakam değildir. Evimde ele geçirilen iki adet 1 doların da yurt dışı seyahatlerimde yaptığım harcamalar sonucu bende kalan dövizlerdir." iddialarında bulundu.

Mesleği gereği genelde kadınların fiziksel özelliklerine yönelik ameliyatlar yaptığını anlatan Certel, mesleğinin dini hassasiyeti olan gruplarda hoş karşılanmadığını öne sürdü.

Burada araya giren mahkeme başkanı, sanığa "Bu örgütün dini bir misyonu yok, İslam’la alakası yok bu grubun. Öyle tehlikeli bir örgüt ki her yerden çıkabilir. Müslümanlara, ’içki için’, ’namaz kılmayın’ diyebiliyor. Kuran’ı bir kenara bırakıp kendi kurallarını uyguluyorlar. Bunu böyle bil." diye çıkıştı.

Duruşma, sanık savunmalarının tamamlanması için yarına ertelendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler