SON DAKİKA

FETÖ’nün İstanbul’daki “mahrem imamları” davası

04 Ağustos 2017, Cuma - 20:00
İSTANBUL (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) "mahrem" nitelikli sözde emniyet teşkilatı yapılanmasında yönetici oldukları iddiasıyla aralarında meslekten ihraç edilen kamu görevlilerinin de bulunduğu 181’i tutuklu 198 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşması tamamlandı.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki binada görülen duruşmada tutuklu sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

Söz alan tutuklu sanıklardan İbrahim Salim, hakkındaki silahlı terör örgüt yöneticiliği suçlamasını kabul etmedi.

FETÖ’yle irtibatlı kimseden talimat almadığını söyleyen Salim’e, Mahkeme Başkanı Mustafa Çakar, Bank Asya’daki hesap hareketliliğindeki değişiklikleri sordu.

Salim, "Çalıştığım dershanedeki okul müdürümüz Yunus Kutlu, Bank Asya’ya para yatırmamı söyledi. Benim birikimim yoktu. Başka bir bankadan kredi çekerek Bank Asya’ya yatırdım. Okul müdürümüz, Bank Asya’ya para yatırmayan öğretmenlerle bir sonraki yıl çalışmayacaklarını söylemişti. Ben de işsiz kalmamak için başka bir bankadan kredi çekerek Bank Asya’ya yatırdım.” ifadelerini kullandı.

Çakar’ın, "Ne kadar para çektin ve ne zaman yatırdın?" sorusuna Salim, "20 bin lira kredi çektim. Tarihini tam hatırlamıyorum ama 2014 yılı içindeydi" diye cevap verdi.

Çakar’ın "O tarihte örgüt liderinin bu bankayı kurtarmak için para yatırılması talimatı var. Sen bir öğretmensin. Başka bir bankadan kredi çekiyorsun borca giriyorsun… Neden bu parayı Bank Asya’ya yatırıyorum diye sormadın mı?" şeklindeki sorusunu ise Salim, "Ben zaten borcum için kredi çekecektim. Okul müdürümüz de öyle söyleyince krediyi çektim ve bu bankaya yatırdım. Zaman zaman bu paradan da borcumu ödüyordum." diye yanıtladı.

Çakar’ın "Talimatla Bank Asya’ya para yatırmadım diyorsun" şeklindeki sözüne karşılık ise Salim, "Evet" cevabını verdi.

- Zümre toplantılarına cep telefonuyla girmek yasak

Tutuklu sanık Salim, çalıştığı dershanede zümre toplantısı adı altında bir sonraki yılın eğitim ve öğretim planının yapıldığını söyledi.

Bu toplantılara sadece öğretmenlerin katıldığını ifade eden Salim, "Toplantılara dershanemizin diğer şubesinden öğretmenler de katılırdı. Bir sonraki yılın eğitim planını toplantılarla belirlerdik. Toplantılar o kadar yoğun geçerdi ki rahatsız olmamak için yanımıza cep telefonlarımızı almazdık." dedi.


"Bir sonraki eğitim politikanızı belirlediğiniz toplantıya neden telefonlarınızla giremiyorsunuz?" sorusuna, "Yasak" yanıtını veren Salim’e, mahkeme başkanı Çakar, "Aklımla alay etme. Eğitim toplantısı yapıyorsunuz ve yanınıza telefonlarınızı almıyorsunuz. Dışarıdan bakılınca normal mi görünüyor?" diye çıkıştı.

Nijerya ve Gana’ya yaptığı seyahatleri de sorulan Salim, yurt dışına çıkışlarının iş amaçlı olduğunu savunarak, tahliye talebinde bulundu.

Duruşmada söz alan tutuklu sanıklar Hüsnü Abdülkadir Özel, Hüsnü Özceylan, Hüseyin Demir, İsa Tuncer da tahliyelerini talep etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler