SON DAKİKA

FETÖ’nün yurdundan dönüştürülen kurs görme engellilere umut oldu

26 Haziran 2017, Pazartesi - 12:01
ŞANLIURFA (AA) - RAUF MALTAŞ - Şanlıurfa’da, daha önce Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) yurt olarak kullandığı bina, tadilatın ardından görme engelli çocuklar için Kur’an kursu olarak hizmet vermeye başladı.

FETÖ bünyesinde olan ancak 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İl Müftülüğüne devredilen bina, kısa sürede tamamlanan tadilatın ardından Kur’an-ı Kerim kursu olarak kullanılabilecek alt yapıya kavuşturuldu.

Darbe girişimi esnasında İstanbul’da şehit olan Şanlıurfalı Mustafa Direkli’nin adının verildiği caminin altındaki kursa da şehit ailesinin talebi üzerine şehidin çok sevdiği ninesi Şefika Direkli’nin ismi konuldu.

Müftülüğe ait servis araçlarıyla kentin farklı mahallelerinde evlerinden alınan çocuklar, karanlık dünyalarını Braille alfabesiyle öğrendikleri Kur’an-ı Kerim ile aydınlatmaya çalışıyor.

- Şehit ailesi tesisatını yaptı

İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle engellilerin Kur’an-ı Kerim ile daha rahat buluşması için gayret ettiklerini söyledi.

Kursun şu anda hizmet için asıl amacına ulaştığına inandığını vurgulayan Açık, tesisin gelecek yıl 65 yataklı kız Kur’an kursuna dönüştürülmesinin planlandığını ifade etti.

Tesisin yaz döneminde engellilerin Kur’an ile buluştuğu bir merkez haline geldiğini anlatan Açık, şunları kaydetti:

"O kursumuza 15 Temmuz’u belki unutmama anlamında İstanbul’da şehit olan Mustafa Direkli’nin ismini verdik. Üstelik şehidimizin ailesi de O Kur’an kursunun tesisatını yaptı. Bir nevi şehit babası annesi, ’Çocuğumuzun ismi camiye ve Kur’an kursuna da alınsın’ dedi. O maksatla kardeşimize teşekkür ederiz. Orası hem şehit Mustafa Direkli Camisi olarak anılıyor hem de Kur’an kursunda şehidimizin ninesinin ismi anılmış oluyor. Amacımız FETÖ’nün bize yaşattığı travmaları Kur’an’ın şifasıyla atlatabilmek olacaktır."

- "Kalbimize iyi geliyor"

Kursiyerlerden 13 yaşındaki Ayşe Kurtak da evlerine yakın bir mekanda Kur’an-ı Kerim öğrenme fırsatı bulmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kur’an okumanın kendileri için çok farklı bir anlamı olduğunu vurgulayan Kurtak, "Böyle bir imkan sağlandığı için çok mutluyuz. Artık Kur’an okuyabiliyoruz. En azından ’Kur’an-ı Kerim okuyamıyoruz, öğrenemiyoruz’ demiyoruz. Görmesek bile ellerimizle dokunmak kalbimize daha iyi geliyor. Kur’an-ı Kerim okumak güzel bir duygu, inşallah Allah herkese okumayı nasip eder. Öğrenmek güzel bir şey. Müftülük böyle bir imkan sağladığı için onlara da çok çok teşekkür ederiz." diye konuştu.

- "Çok rahat oldu"

Kursiyerlerden 12 yaşındaki Furkan Karatoprak da kendilerine sağlanan ulaşım imkanı sayesinde kursa geldiğini ifade etti.

Yaz Kur’an kursu sayesinde aynı zamanda eğitim döneminde okula da gidebildiğini anlatan Karatoprak, "Önceden kışın kursa gittiğim için okula gidemiyordum. Şimdi yaz kursu açıldı, daha rahat kursa geliyorum. Kışın da okula gidiyorum. Bu benim için çok daha rahat oluyor. Önceden zorlanıyordum. 3 yıldır okuyorum, 15’inci cüzdeyim. İnşallah başladığım hatmimi bitiririm." dedi.








Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler