SON DAKİKA

Filipinler’de Ebu Seyyaf ile mücadele

31 Temmuz 2016, Pazar - 04:33
ZAMBOANGA (AA) - Filipinler’de güvenlik güçlerinin Ebu Seyyaf terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonlarda 6 örgüt mensubu öldürüldü.

Batı Mindanao Komutanlığı sözcüsü Filemon Tan, iki militanın Basilian eyaletine bağlı Tipo-Tipo kasabasında, dört militanın da Sulu eyaletine bağlı Indanan kasabasında düzenlenen operasyonlarda öldürüldüğünü bildirdi.

Tan, yakın hava desteği sağlanan Sulu ve Basilan’da operasyonların sürdüğünü belirterek ordunun, Ebu Seyyaf’ı etkisiz hale getirmeyi hedeflediğini ifade etti.

Bu arada operasyonlar sırasında hafif yaralanan dokuz askerin uçakla Zamboanga’daki bir askeri hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Tan, ay başında kara birliklerinin, topçu ateşleri ve hava saldırılarıyla desteklenerek, zırhlı araçlarla Ebu Seyyaf mevzilerine doğru ilerlemeye devam ettiğini bildirmişti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991’den beri faaliyet gösteren, terör örgütü El Kaide ile bağlantılı Ebu Seyyaf örgütü, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu’da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler’in güneyinde şiddete başvuruyor.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler