SON DAKİKA

Filipinler’de Ebu Seyyaf ile mücadele

26 Ağustos 2016, Cuma - 12:40
ZAMBOANGA (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin, orduya Ebu Seyyaf’ı bitirme emri vermesinden sonra askerlerle militanlar arasında çıkan ilk çatışmada 11 Ebu Seyyaf militanının öldürüldüğü bildirildi.

Batı Mindanao Komutanlığından Korgeneral M. Dela Cruz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sulu’da Ortak Görev Gücü’nün Patikul kasabasında 100 kadar Ebu Seyyaf militanıyla 45 dakika süren çatışmada 6, diğer operasyonlarda da 5 militanın öldürüldüğünü söyledi.

Patikul’daki çatışmada 17 askerin yaralandığı, öldürülen militanlar arasında Ebu Seyyaf’ın yönetim kadrosundan Muhammed Said’in bulunduğu belirtildi.

Filipinler Devlet Başkanı Duterte’nin, dün 18 yaşındaki bir rehineye ait kesik başın Sulu eyaletinde bulunmasının ardından örgütün bitirilmesi talimatı verdiği bildirilmişti.

Duterte’nin "Uyuşturucu satıcılarını yok edin. Ebu Seyyaf’ı yok edin. O kadar." ifadesini kullandığı belirtilmişti.

Malezya ve Filipinler arasındaki adalarda 1991’den beri faaliyet gösteren terör örgütü Ebu Seyyaf, şiddet ve rehin alma eylemleriyle biliniyor. Örgüt, Mindanao ve Sulu’da bağımsız devlet kurmak amacıyla Filipinler’in güneyinde şiddete başvuruyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler