SON DAKİKA

Fiyat farkı desteğinin çiftçilere erken ödenmesi talebi

29 Nisan 2016, Cuma - 00:44
ADANA (AA) - Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, çiftçilere verilen fiyat farkı desteklerinin, tohum tarlaya düşmeden ödenmesinin, üreticileri girdi alımında finansman aramaktan kurtaracağını belirtti.

Doğru, yazılı açıklamasında, fiyat farkı desteğinin, çiftçinin üretim maliyetini düşürmesi ve bir sonraki yılın üretim finansmanı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Bu desteklerin miktarı kadar, ödeme zamanının da tarıma finansman desteği sağladığına dikkati çeken Doğru, şunları kaydetti:

"Fiyat farkı desteklerinin tohum tarlaya düşmeden ödenmesi, çiftçimizi girdi alımında finansman aramaktan kurtaracaktır. Bu, üreticimizin dışarıdan finansman aramasının ve faiz ödemesinin önüne de geçecektir. Türkiye’de, aynı ürün değişik zamanlarda ekiliyor ve hasat ediliyor. Büyük bir iklim coğrafyasına sahibiz. Bu nedenle bu desteklerin başvuru sırasına göre aylık icmallerle kademeli ödenmesinin daha doğru olacağını düşünmekteyiz. Verilen desteklerin hedefine ulaşması için ilgililerin fiyat farkı desteği ödeme zamanlarını öne çekmesini bekliyoruz."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler