SON DAKİKA

Fransa’da camilerde “açık kapı“ etkinliği

09 Ocak 2016, C.tesi - 20:56
PARİS (AA) - Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Cumhuriyet’in, ülkedeki Müslümanların desteğine her zamankinden fazla ihtiyacı bulunduğunu bildirdi.

Fransa İslam Konseyinin (CFCM), girişimiyle Charlie Hebdo dergisine yönelik terör saldırısının birinci yılında cami ve mescitlerde "açık kapı" etkinliği düzenlendi.

Cazeneuve, "İslam’ın gerçek yüzünü göstermek" amacıyla düzenlenen bu etkinlik çerçevesinde Paris yakınlarındaki Saint-Ouen l’Aumône kasabasındaki camiyi ziyaret etti ve burada cemaatle "kardeşlik çayı" içti.

Fransa İslam Konseyinin girişimini, Cumhuriyet içinde birlikte yaşama ilkesi adına büyük bir memnunlukla karşıladığını ifade eden Fransız Bakan, "Barbarlar hiçbir ayırım gözetmeden gençlere darbe vuruyor’’ dedi.

Cumhuriyet’e bağlı Müslümanların, dinlerinin imajına yönelik bu saldırılardan en fazla mağdur olanlar arasında yer aldığına işaret eden Cazeneuve, "Fransa kavram kargaşasını reddetmeli ve tuzağa düşmemeli. Ortaya çıkan terör tehdidine karşı, Fransa’nın çocuklarını ve laikliği her zamankinden daha fazla koruma ihtiyacındayız" diye konuştu.

Laiklik ilkesini önemini dile getiren Cazeneuve, son dönemde Müslümanlara yönelik ibadet yerlerine yapılan saldırıları kınadığını da ifade etti.

Fransa’daki camilerde iyi yetişmiş imamların görev almasını arzu ettiklerini kaydeden Cazeneuve, nefret ve kin söylemi kullanan imamları reddettiğini ve bunların engellenmesi için elinden gelen çabayı göstereceğini belirtti. Fransız bakan, bu imamların sınır dışı edilmelerinin süreceğini bildirdi.

- "Açık kapı" etkinliği yarın da devam edecek

İslam’ın gerçek yüzünü göstermek amacıyla düzenlenen "açık kapı" etkinliği yarın da devam edecek. Fransa’daki 2 bin 500 cami ve mescitte "kardeşlik çayı" ikram edilecek, ziyaretçilerin Kur’an-ı Kerim ve İslam’a ilişkin soruları cevaplandırılacak, isteyenler vakit namazlarına katılabilecek.

Fransa İslam Konseyi, etkinlikle, 11 Ocak 2015’te Paris’te yapılan Cumhuriyet Yürüyüşü’nde sağlanan ruhu yakalamanın hedeflendiğini bildirmişti.

Paris’te, 7 Ocak’ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve 3 gün devam eden terör eylemlerinde 17 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler