SON DAKİKA

Fransa’dan “Hariri“ açıklaması

22 Temmuz 2018, Pazar - 06:50
PARİS (AA) - Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Lübnan başbakanlığı görevinden istifa ettiğini duyuran Saad Hariri'nin istifa kararı kendi seçimiyse istifasını Lübnan'dan teyit etmesini istediği bildirildi.

Hükümet Sözcüsü ve Parlamento İşlerinden Sorumlu Bakan Christophe Castaner, Bakanlar Kurulu'nun ardından Hariri hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransa'nın, Lübnan'ın bağımsızlığına ve özerkliğine önem verdiğini belirten Castaner, "Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Saad Hariri'nin istifa kararı kendi seçimi ise istifasını Lübnan'dan teyit etmesini istiyor." dedi.

Bu arada, yarın temaslarda bulunmak üzere Suudi Arabistan'a gidecek Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın Hariri ile görüşmesi bekleniyor.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, yaptığı açıklamada, "İstifasının üzerinden 12 gün geçmesine rağmen Hariri'nin Suudi Arabistan'dan dönmemesinin hiçbir gerekçesi olamaz. Biz, bundan dolayı kendisinin zorla alıkonulduğunu ve gözaltında tutulduğunu düşünüyoruz. Hariri'nin alıkonulmasını, Lübnan'a yönelik düşmanca bir tutum olarak kabul ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.


Hariri, dün sosyal medya hesabından iyi olduğunu ve iki gün içinde ülkesine döneceğini belirtmişti.

Lübnan Başbakanı Hariri, 4 Kasım'da Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da istifa ettiğini açıklamıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler