SON DAKİKA

Fransız aşırı sağında “basamak“ kavgası

28 Mayıs 2016, C.tesi - 20:56
BEZİERS (AA) - Fransa aşırı sağı Ulusal Cephe (FN) milletvekili Marion Marechal-Le Pen, Beziers Belediye Başkanı Robert Menard’ın girişimiyle düzenlenen ve Fransız sağını bir araya getiren "Beziers buluşmaları" toplantısını terk etti.

Beziers’teki 2 günlük toplantılarda Fransa sağ ve aşırı sağ siyasetinin temsilcilerini bir araya getirmeyi hedefleyen Menard, bu sabah yaptığı "Hiçbir partinin oy kazanma planlarına alet olmayacağına" dair açıklama ile, aynı zamanda Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen’in yeğeni de olan Marion Marechal-Le Pen’in tepkisini çekti. "Hiç kimsenin basamağı değilim, tek kaygım sağ siyaseti benimseyen halkı düşünmektir" şeklinde konuşan Menard’a yanıt yeğen Le Pen’den geldi. "Yanlış hatırlamıyorsam Ulusal Cephe O’nun basamağıydı" ifadelerini kullanan Le Pen, Menard’ın 2014’te FN desteği sayesinde seçildiğini hatırlattı.

Beziers’de tartışmalı uygulamaları nedeniyle eleştiri konusu olan Robert Menard, son olarak "Halk Hareketi" adıyla bir oluşum kurduğunu açıklamıştı. Bu durum, Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün kurucularından olan Menard’ın yeni bir siyasi parti kurma hazırlıklarında olduğu şeklinde yorumlanmıştı.

Fransız sağında birlik oluşturma çağrıları yapan Menard, "sadece Marine Le Pen ile kazanmak mümkün değil, Le Pen’den daha fazlasıyla kazanmalı" ifadeleriyle aşırı sağın liderine bayrak açacağı sinyali verdi.

Bu arada toplantının düzenlendiği Beziers kentinde bir grup, Menard’ı protesto gösterisi düzenledi. "Şehrimize hoş gelmediniz, iyi haber, Marion gitti, faşistler siz de evinize dönün" gibi sloganlar atan göstericiler, Menard’ın Jean Moulin’in şehri olan Beziers’ye yakışmadığını söyledi. Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler