SON DAKİKA

Gabon’da yemin töreni

28 Eylül 2016, Çarşamba - 07:18
LIBREVILLE (AA) - Gabon’daki devlet başkanlığı seçimini kazanan Ali Bongo Ondimba, yemin töreninin ardından tekrar devlet başkanlığı koltuğuna oturdu.



Bongo, başkent Libreville’de düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gabonlular arasında çıkan çatışmalara son vermek amacıyla kapsayıcı bir siyasi diyalog çağrısında bulundu.

Muhalefetin büyük bir kısmının katılmadığı törende Mali Devlet Başkanı İbrahim Bubakar Keita, Nijer Devlet Başkanı Mahamadu İssufu, Sao Tome ve Principe Devlet Başkanı Manuel Pinto da Costa ile Togo Devlet Başkanı Faure Gnassingbe hazır bulundu. Törende ayrıca Avrupa Birliği ve ABD temsilcileri de yer aldı.

İçişleri Bakanlığının bu ay başında resmi olmayan seçim sonuçlarını açıklayarak Bongo’nun yeniden iktidara geldiğini duyurmasının ardından ülkede şiddet olayları baş göstermiş, sonuçları kabul etmeyen muhaliflerle güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanmıştı.

Çıkan olaylarda en az 6 kişinin öldüğü, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı belirtilmiş, seçimde yarışan muhalif aday Jean Ping ise ölü sayısının 100’e yaklaştığını ileri sürmüştü.


Anayasa Mahkemesi geçen hafta Bongo’nun oyların yüzde 50,66’sını alarak yeniden devlet başkanı seçildiğini, Ping’in ise yüzde 47,24 oy aldığını duyurmuştu.


Bongo, babası Ömer Bongo’nun ülkeyi 1967-2009 yıllarında yönetmesinin ardından 2009’da iktidara gelmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler