SON DAKİKA

GAÜN'den uluslararası iş güvenliği projesi

26 Nisan 2019, Cuma - 15:30
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr Ali Gür, çok sayıda uluslararası proje üreterek, üniversiteye önemli miktarlarda katkı sağladıklarını belirterek, "Biz bölgeye hapsolmuş bir üniversite değil, uluslararası bir üniversiteyiz. AB projeleri içinde 7 projenin ana koordinatörü ve 4 projenin ortağı konumundayız." dedi.

Prof. Dr. Ali Gür, Seyirtepe Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, GAÜN'ün Slovenya, İspanya, Almanya ve Polonya'dan paydaşlarıyla hayata geçirdiği 171 bin 872 avro bedelli "İş Sağlığı ve Güvenliği Profesyonelleri İçin Uygulanabilir Bir Müfredat Oluşturma Projesi"ni tanıttı.

GAÜN'ün nitelikli büyüyen, 107 ülkeden yaklaşık 4 bin 200 öğrenciye ev sahipliği yapan uluslararası bir üniversite olduğunu ve sürekli projeler ürettiklerini ifade eden Gür, şunları kaydetti:

"Biz bölgeye hapsolmuş bir üniversite değil, uluslararası bir üniversiteyiz. AB projeleri içinde 7 projenin ana koordinatörü ve 4 projenin ortağı konumundayız. AB projeleri içinde 7 projenin ana koordinatörü ve 4 projenin ortağı konumundayız. Erasmus Plus kapsamında çok uluslu projeler yürütüyoruz. Bu projelerden GAÜN'e sağlanan bütçe yaklaşık olarak 3 milyon avronun üzerinde. Devlet bütçelerinden değil tam tersine AB bütçelerinden faydalanıyoruz. Birlikte çalıştığımız AB ülkeleri yeni projeler üretmek adına bizimle tekrar anlaşma imzalamak istiyorlar. Bu da bizim güvenilirliğimizi gösteriyor."

Gür, iş sağlığı ve güvenliğinin dünyanın genel sorunu olduğunu, Türkiye'de bu konuyla ilgili eğitim veren profesyonellerin materyal eksikliği bulunduğunu dile getirerek, bunun bir standarda oturtulması gerektiğini vurguladı.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karahan da iş sağlığı ve güvenliği alanında teorik eğitimle eleman yetiştirilemeyeceğini dile getirerek, "Aranan eleman yetiştirmek istiyorsak sahada olmalıyız. Bu amaçla başlattığımız proje çerçevesinde e-öğrenme modelleri ve mobil aplikasyonlar geliştirdik. Müfredat çalışmalarını da tamamlamak üzereyiz. Projeyi Eylül 2017'de başlattık, Ağustos 2019'da da sonlandıracağız." dedi.

Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Derya Çevik Taşdemir de bütçesi 171 bin 872 avro olarak belirlenen projenin, Türkiye'de iş güvenliği konusunda kabul gören ilk uluslararası eğitim projesi olma özelliği taşıdığını belirtti.

Müfredat oluşturma, yasal mevzuat geliştirme ve yaygınlaştırma süreçlerinden sonra proje ortaklarından İspanya'da değerlendirilerek hayata geçirilmesi öngörülüyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler