SON DAKİKA

Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak:

29 Nisan 2016, Cuma - 03:24
TRABZON (AA) - Gazeteci-Yazar Sadık Albayrak, "Paralel Yapı’nın okullarını, imam hatip okullarına alternatif olarak ortaya koymuşlar." dedi.

Albayrak, Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen, "Eğitim Tarihi" konulu konferansta katılımcılarla, eğitim hayatında karşılaştığı olayları ve anıları paylaştı.

Öğrencilere, "Hiçbir şeyden çekinmeyin ve korkmayın. Ne bulursanız okuyun" tavsiyesinde bulunan Albayrak, "Ben 1960’lı yıllarda Kapital’i de felsefenin başlangıç ilkelerini de okudum ama Doğu’yu da okudum Batı’yı da okudum. Özel üniversitelerin açılması fevkalade güzel bir şey. Bilim özgürdür, ilmi kaynağından öğreneceksiniz. Sizden istirham ettiğim, hangi alanda ilerlemek istiyorsanız o alanı bırakmayın ve hiçbir zaman azminiz de kaybolmasın. Okuyun, araştırın." diye konuştu.

Geçmiş yıllarda yoksul çocukların 15 günde bir kanını Kızılay’a satarak okul masraflarını karşıladığını vurgulayan Albayrak, şöyle devam etti:

"İşte memleketin bu evlatları, ülkeyi yönetmeye talip olup da iktidara geldikleri için rahatsız oluyorlar. Paralel Yapı’nın okullarını, imam hatip okullarına alternatif olarak ortaya koymuşlar. İmam hatip okullarını kurdukları zaman istedikleri şuydu, ’cenaze imamı olsunlar, molla bilmem ne olsun’ ama baktılar ki bunlar zorluyor aralarından hukukçu, doktor, profesör hatta ticaretle iştigal eden çıkıyor. O zaman dediler ki ’Amerikan kolejleri yerine, bu kolejleri bir şey yapalım."

Albayrak, çeşitli ülkeleri dolaştığını belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Moğolistan’dan tutun bilmem nereye kadar... Oralarda Türk bayrağı ve İstiklal Marşı dışında hiçbir şey yok. Soruyorum onlara, ’İstanbul’a gelince deriz ki işte bak bu cami, Müslümanlar buraya giderler.’ Başka bir şey yok. Amerika’da komünist partisine izin veriyorlar mı? Vermiyorlar. Amerika’nın eğitiminin dışında bir eğitime izin veriyorlar mı? Vermiyorlar ama bu okullara niye veriyorlar? Çünkü bunlar yetiştirecekler, geri kalmış veya halkı Müslüman ülkelere bunları gönderecekler, oradakilerin beynini yıkayacaklar. Tıpkı kolejlerde bizim zenginlerin olduğu gibi o ülkelerde de zenginler çocuklarını o okullara veriyorlar. Niye? Moda, lisan öğrenecek, bilmem ne öğrenecek."

Sadık Albayrak, 12 Mart 1971 muhtırasında dönemin Milli Eğitim Bakanı Şinasi Orel’in imam hatip okullarının orta kısımlarını kapattırdığını anlatarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Orel diyor ki ’ben körpe zihniyetlerin zehirlenmesine karşıyım.’ Ne demek körpe zihniyet? Kur’an okuyacağız. Zihniyet bu, her devirde bu olmuş. Demek ki Türkiye’nin bir takım değişiklikleri görmesi lazım. Türkiye’de eğitim ve öğretimin 21’inci yüzyılda dünya şartlarına uygun bir şekilde rayına oturması lazım. Gençler, ümitsiz olmayın. Seçtiğiniz mesleğin kıymetini bilin ama çok çalışın. Madde hiçbir şey değil, içinizdeki mutluluğu hissediyorsanız yeter."

Konferansın ardından Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, Albayrak’a plaket sundu. Konferansı, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aşkın Asan, davetliler ve öğrenciler izledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler