SON DAKİKA

Gaziantep Hayvanat Bahçesinde hafta sonu yoğunluğu

24 Ağustos 2017, Perşembe - 12:40
GAZİANTEP (AA) - Büyüklüğü ve barındırdığı türler bakımından dünyanın önde gelen hayvanat bahçelerinden biri olan Gaziantep Hayvanat Bahçesinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesince 2001 yılında açılan hayvanat bahçesi, barındırdığı 300 türde 7 bin hayvanla yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline geldi.

Yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından Türkiye’de ilk, Avrupa’da ikinci, dünyada ise dördüncü sırada yar alan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, hafta sonları yaklaşık 25 bin kişi tarafından ziyaret ediliyor.

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı kentte vatandaşlar, sıcak havaya aldırış etmeden günün her saatinde hayvanat bahçesinde yoğunluk oluşturuyor.

Hem nesli tükenen hem de halen doğada bulunan vahşi hayvanların dondurularak tanıtıldığı Zooloji ve Doğa Müzesi, en çok ziyaret edilen mekanların başında geliyor.

Ziyaretçilerden Erhan Özkarslı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adana’dan geldiğini ve çoğu hayvanı ilk defa görmenin heyecanını yaşadığını ifade etti.

Hayvanat bahçesini herkesin görmesi gerektiğini belirten Özkarslı, "Hem Adana’da hem de burada havalar oldukça sıcak ama hayatımda unutamadığım günlerden birini yaşıyorum. Burayı çok beğendim ve çoğu hayvanı ilk defa gördüm." diye konuştu.

Zehra Timur da çocuğunu gezdirdiğini belirterek, "Çocuğuma tüm hayvanları tek tek anlatarak gezdirdim. Tatili fırsat bilip hem geziyoruz hem de çocuğuma bilgi aktarıyorum." dedi.










Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler