SON DAKİKA

Gaziantep’in 4 ürünü tescillendi

23 Mart 2018, Cuma - 21:00
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep mutfağının önemli lezzetleri arasında yer alan "Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve ‘"Antep muskası" tescillendi.

Gaziantep Ticaret Borsasından yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep mutfak kültürünün vazgeçilmezleri arasında yer alan tırnaklı pide, Antep fıstık ezmesi, Antep firiği, Antep lahmacunu ve Antep peynirini, tescillenmek üzere askıya çıkartma başarısı gösteren Gaziantep Ticaret Borsası, "Antep bulguru", "Antep kurutmalık patlıcanı", "Antep köy kahkesi" ve ‘"Antep muskası" için de harekete geçti.

Türk Patent ve Marka Kurumu (TÜRKPATENT), Resmi Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteninin 12. sayısında coğrafi işaret tescil başvurusu kabul edilen ürünler ve şehirlerini yayımladı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Antep bulguru, Antep kurutmalık patlıcanı, Antep köy kahkesi ve Antep muskasının Gaziantep adına tescillenmek üzere askıya çıkarılan ürünler arasında yer aldığını bildirdi.

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından yayımlanan listede, Gaziantep’in 4 farklı ürünle ilk sıralarda yer aldığını vurgulayan Tiryakioğlu, askıya çıkarılan ürünlerin üç aylık bekleme sürecinin ardından coğrafi işaret tescil belgesi alacaklarını ifade etti.

GTB tarafından yaklaşık 1,5 yıldır sürdürülen titiz çalışmaların artık meyvelerini vermeye başladığını kaydeden Tiryakioğlu, şöyle devam etti:

"Borsamızın sürdürdüğü çalışmalar neticesinde son iki ay içerisinde şehrimizin geleneksel tatlarından 9 farklı ürünümüzün coğrafi işaret tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından kabul edildi. Bu ürünlerimizin Gaziantep’in birer markaları olarak resmen tescil edilmesi için artık geri sayıma başladık. İnşallah birkaç ay içerisinde tüm bu saydığımız ürünlerimiz tıpkı Antep fıstığı ve baklava gibi coğrafi işaretle tescillenen ürünlerimiz arasına katılacak."

Tiryakioğlu, ayrıca eylül ayı içerisinde Antep pekmezi ve Antep meyan şerbeti için yaptıkları başvurunun da olumlu şekilde sonuçlanmasını beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler