SON DAKİKA

Gaziantep’in kimyevi madde ve mamulleri ihracatı

22 Mayıs 2018, Salı - 05:25
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kentten yılın 8 aylık döneminde 493 milyon 217 bin dolar kimyevi madde ve mamulü ihraç edildiğini bildirdi.

Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, plastik ve kimya sektörünün, üretim ve ihracat gücü ile sağladığı istihdam ve katma değer açısından Türkiye’deki önemli sektörler arasında yer aldığını belirtti.

Gaziantep’in kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatının 2016 yılında 666 milyon 733 bin dolar olduğunu anımsatan Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatımız, bu yılın ocak-ağustos döneminde 493 milyon 217 bin dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Ağustos 2017 döneminde Gaziantep’in ürün ihracatı sıralamasında, kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatı dördüncü sırada yer aldı. Kimyevi maddeler ve mamullerinde en fazla ihracat yapan beşinci il konumundayız. Türkiye kimyevi maddeler ve mamulleri ihracatında yüzde 4,6’lık bir paya sahibiz. Ar-Ge çalışmalarıyla bu rakamları daha yukarılara çıkartmaya gayret ediyoruz."

- GAPPLAST Fuarı

Konukoğlu, GSO desteğiyle AKORT Fuarcılık tarafından 27-30 Eylül tarihlerinde Ortadoğu Fuar Merkezi’nde ikinci kez düzenlenecek GAPPLAST 2017 Plastik, Ambalaj, Kimya Teknolojileri, Hammadde ve Ürünleri Fuarı’nın da sektörde üretim ve istihdama ayrı bir değer katacağını anlattı.

Gaziantep ve Türkiye için önem taşıyan fuarın, sektöre farklı teknolojilerle tanışma ve ürün çeşitliliğini yenileme fırsatı sunacağını belirten Konukoğlu, "Fuarda yapılacak istişareler, fikir alışverişleri ve yeni ihracat bağlantıları hem sektörün gücünü ve Türkiye’nin ihracatını artıracak hem de sunmuş olduğu iş imkanlarıyla istihdama katkı sağlamış olacak." ifadelerini kullandı.

Adil Konukoğlu, fuara Türkiye’nin yanı sıra İran, Suriye, Mısır, Tunus ve Libya’dan 100 civarında firma ve markanın katılacağını kaydetti.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler