SON DAKİKA

Gaziantepli genç piyanist Avrupa ikincisi oldu

09 Mayıs 2019, Perşembe - 15:00
GAZİANTEP (AA) - Gaziantepli lise öğrencisi piyanist Azra Tuna Dayı, Almanya'nın Stuttgart kentinde 20-25 Nisan tarihlerinde düzenlenen "Müziğin Havai Fişekleri" adlı yarışmada, 15-18 yaş kategorisinde Avrupa ikincisi oldu.

Lise 2. sınıf öğrencisi Dayı (15), AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6-7 yıldır piyano çaldığını ancak 5 yıldır Gaziantep Piyano Müzik Okulunda öğretmeni Renata Popovych Çavdar'la çalıştığını ve kendisini sürekli geliştirdiğini söyledi.

Günde yaklaşık 2-3 saat piyano çaldığını anlatan Dayı, piyanoda ilerlemek için uluslararası yarışmalara katıldığını, son olarak da Almanya'nın Stuttgart kentinde düzenlenen, 16 ülkeden katılımcıların yer aldığı uluslararası yarışmada, 15-18 yaş kategorisinde Avrupa ikincisi olduğunu kaydetti.

Dayı, ileride Türkiye'yi daha büyük yarışmalarda temsil etmeyi ve Amerika'daki Long Island Müzik Konservatuarında burslu eğitim almayı istediğini kaydetti.

Piyano öğretmeni Renata Popovych Çavdar da Azra'nın yeteneğine işaret ederek, parmaklarını çok hızlı kullanabildiğini, bunun da doğuştan gelen bir özellik ve çok büyük bir avantaj olduğunu vurguladı.

Azra'nın daha önce de Bulgaristan, İtalya ve Almanya'daki yarışmalara katıldığını, ikincilik ve dördüncülükler elde ettiğini anlatan Çavdar, şunları kaydetti:

"Azra bu yıl ikinci kez katıldığı Almanya'daki yarışmaya ön elemeye gerek duyulmadan direkt gitme hakkı kazandı. Biz Azra'yla 5 yıldır çalışıyoruz. Almanya'daki yarışmada üst düzey virtüöz eserlerin çalınması gerekiyor. Herhangi bir eserle katılamıyorsun. Alman ve Avusturyalı bestekarların eserlerinin çalınması gerekiyor. Çok çalıştık, yarışmaya hazırlık sürecinde 5-6 saat çalıştık günde. Sonuçta da ikincilik elde ettik. Azra'da piyanistlik ve müzisyenlik için iyi bir potansiyel görüyorum. Çok çalışırsa New York Long Island Müzik Konservatuarı bursu kazanacağına inanıyorum. Yetenek bir yere kadar, çalışmak çok önemli. Rusya'nın St. Petersburg kentinde ocakta düzenlenecek, Mozart'ın eserlerinin çalınacağı 'X Savhinsky International Music Competition' adlı uluslararası yarışmaya da katılacağız. Bu yarışma piyano alanındaki en üst düzey yarışmalardan biri. Oraya katılabilmek bile bir prestij."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler