SON DAKİKA

Gaziantep’teki darbe girişimi davası

22 Temmuz 2018, Pazar - 10:35
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep'te, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında 5. Zırhlı Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada 31'i tutuklu 42 sanığın yargılanmasına devam edildi.

8. Ağır Ceza Mahkemesinde geçen hafta görülmeye başlayan duruşmaya, "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmaları talep edilen eski tuğgeneral Murat Soysal'ın da aralarında yer aldığı 42 sanık ile avukatları ve yakınları katıldı.

Sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından katılan avukatlar söz aldı.

Başbakanlık ve TBMM adına duruşmaya katılan avukat Ali Kemal Akdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminde 250 şehit verildiğini ve binlerce gazi olduğunu anımsatarak, "Bu millet, Cumhurbaşkanımızın riyaseti ve kararlılığıyla göğsünü siper etmiş ve darbe girişimini akamete uğratmıştır. Bu darbe sadece hükümete karşı değil, millete karşı yapılmıştır." dedi.

Huzurdaki tüm sanıkların fiili olarak darbeye katıldıklarını belirten Akdoğan, "Sanık savunmaları suçtan kurtulmaya yöneliktir. Bu nedenle sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep ediyoruz." ifadesini kullandı.

Duruşmaya, Gaziantep Barosu adına katılan avukat Ender Kılıç da sanık savunmalarında aleyhte hususları kabul etmediğini söyledi.




Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler