SON DAKİKA

Gaziantep’teki ev yangını

06 Mayıs 2016, Cuma - 12:36
GAZİANTEP (AA) - Gaziantep’te toprak evde çıkan yangında 6 çocuğuyla hayatını kaybeden Mehmet Emin Bakır’ın, kendisinden ayrı yaşayan diğer evlatlarının kente taşınma ısrarlarına rağmen büyükbaş hayvanları için kırsaldaki evinde kaldığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, sabaha karşı merkez Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi kırsalındaki toprak evde çıkan yangında 84 yaşındaki Bakır ile ilk evliliğinden dünyaya gelen çocukları Mücahit (13) ile Halime (12) ve şu anki eşinden olan Dilovan (7), Büşra (6), Emin (5) ve Tacettin’in (2) yaşamını yitirmesi, eşi Naciye Bakır’ın (50) yaralanmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangında kullanılamaz hale gelen tek katlı evdeki çalışmalarına, polis ekipleri de olay yerindeki incelemelerine devam ediyor.

İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbarın ardından ekiplerin 5 dakikada olay yerine ulaştığını söyledi.

Yangına 8 araç ve 20 personelle müdahale edildiğini belirten Yılmaz, "Geldiğimizde maalesef vatandaşlarımız boğulma ve yanmadan mütevellit hayatlarını kaybetmişlerdi. Arkadaşlarımız olaya zamanında müdahale ederek, yangının büyümesini engelledi. Soğutma çalışmalarının ardından da cenazeler ekiplerimiz tarafından çıkarıldı." diye konuştu.

Ekiplerin incelemelerine devam ettiğini aktaran Yılmaz, şunları dile getirdi:

"Evde elektrik tesisatı bulunmuyor. Muhtemelen aküyle enerji sağlıyorlar. Yangının ise evdeki televizyonla akü arasındaki kabloda meydana gelen elektrik kontağından kaynaklanma ihtimali üzerinde duruyoruz ancak kesin bilgiyi polis ve arkadaşlarımızın yaptığı incelemenin ardından söyleyebiliriz."

- Çocuklarının ısrarına rağmen taşınmamış

Aslen Vanlı olan ve ekonomik sorunlar nedeniyle yaklaşık 15 yıl önce Gaziantep’e yerleşen Bakır’ın, yaklaşık 10 yıl önce hasta eşini kaybettiği, ikinci evliliğini Naciye Bakır ile yaptığı, ilk evliliğinden 6, bu evlilikten de 4 çocuğu olduğu öğrenildi.

Geçimini hayvancılıkla sağlayan Bakır’ın kendisinden ayrı yaşayan büyük çocuklarının, babalarına kente taşınması için ısrar ettikleri, Mehmet Emin Bakır’ın ise bu ısrarlara rağmen hayvanlarından ayrılamayacağını ve kırsalda yaşamayı sürdüreceğini söylediği öğrenildi.

Gaziantep’te dün gece, merkez Şehitkamil ilçesi Taşlıca Mahallesi kırsalındaki toprak evde çıkan yangında baba Mehmet Emin Bakır (84) ile çocukları Mücahit (13) ile Halime (12), Dilovan (7), Büşra (6), Emin (5) ve Tacettin (2) Bakır hayatını kaybetmiş, eşi Naciye Bakır ise hastaneye kaldırılmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler