SON DAKİKA

Gaziosmanpaşa’da “kamulaştırma“ protestosu

06 Mayıs 2016, Cuma - 14:39
İSTANBUL (AA) - Gaziosmanpaşa’da bir grup, "ilçede riskli alan kapsamındaki bazı yerlerin kamulaştırılması" kararını protesto etti.

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan gruptakiler, pankart açarak slogan attı.

Gruba destek veren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, kamulaştırma kararını eleştirerek, "Hangi gerekçe ile kamulaştırma yaptınız." dedi.

Tekin, "İnsanların barınma sorununu çözmesi gereken devletin yapamadığını yurttaşlar kendi emekleriyle, kendi imkanlarıyla yapmış, şimdi bir gece yarısı diyorsunuz ki ’Ben sizin evinize, sizin arsanıza el koydum.’ Gerekçeniz ne? Savaş mı var? Yok. Deprem mi var? Yok. Hangi gerekçe ile yapıyorsunuz, hiçbir gerekçe yok." diye konuştu.

Mülkiyetin, insanların namusu olduğunu söyleyen Tekin, şunları kaydetti:

"İnsanların mülkiyetine el uzatanları, namusuna el uzatmış sayarız. Bunun sonuna kadar mücadelesini veririz. Ama sizden de ricam, neredeyse bu ilçenin yarısı maalesef mağdur. İnsanların da biraz duyarlı olmasını bekliyoruz. Daha üç ay önce belediyeye gidip, imar durumuna uygun olarak ruhsatını alıp yeni apartman yapan insanlar var. Şimdi bu ruhsatı verenler sahtekarlık mı yaptılar ya da bu vatandaşın suçu, günahı ne?. Her vatandaşın hakkı olan dava açma hakkını kullanmalısınız. Bu davaları biz milletvekilleri olarak takip edeceğiz. Eğer yerel mahkemelerden sonuç alamazsak Anayasa Mahkemesi’ne, Anayasa Mahkemesi’nden de sonuç alamazsak uluslararası mahkemeye kadar götüreceğiz. Bu sorunun takipçisi olacağız."

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci de Gaziosmanpaşa’da "mülksüzleştirme" çalışması yapıldığını savundu.

Yedekci, "Sadece savaş zamanlarında gündeme gelebilecek bir kanuni yetki kullanılarak deprem bahanesiyle bir doğal afet bahane edilerek insanlarımızın evleri ellerinden alınıp başkalarına verilmeye çalışılıyor. Buradaki insanların yerlerinden edilmesi, yerlerine yerli zengin ya da Ortadoğu’dan ithal zengin insanların getirilerek buraya yerleştirilmesi planlanmakta" ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından Bölge İdare Mahkemesi’ne giderek dava dilekçesi verdi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler