SON DAKİKA

“Genç Kadın El Sanatları Sergisi“ açıldı

12 Ocak 2018, Cuma - 18:40
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı desteğiyle Eskişehir’de açılan Toplum ve Aile Destek Merkezinde (TADEM) kurslara katılan genç kadınların ürettiği eserler, düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığının Gençlik Destek Programı’nın (GENÇDES) maddi desteğiyle Taşbaşı Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen "Genç Kadın El Sanatları Sergisi", Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Nabi Avcı ve Emine Nur Günay’ın katılımıyla açıldı.

Çakacak, açılışta yaptığı konuşmaya, güzel bir işbirliğinin sonuçlarını sergiyle gördüklerini belirterek, kadınların el emeği ve göz nuru eserlerinin herkes tarafından görülmesi gerektiğini belirtti.

TADEM’in kadınların sosyal statülerini yükselmeyi, özgüven kazanarak hem aile bütçelerine hem de istihdama katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Çakacak, şöyle konuştu:

"Eserler sadece kadınların el emeği, göz nuru değil, aynı zamanda kadınlara sunulan imkanla neleri başabileceklerini gösteriyor. Bu tür işbirliklerinin devam etmesini istiyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve hükümetimiz bu tür projelere destek veriyor. TADEM’ler Eskişehir’den Türkiye’nin geneline yayılarak kadınların her türlü ihtiyaçlarına yönelik eğitimlerin verileceği mekanlardır. Bu projeyle çok güzel sonuçlar alacağız."

- "Kalkınma kadınlarla sağlanabilir"

Nabi Avcı ise kalkınmanın kadınlarla birlikte sağlanabileceğini ifade ederek, "TADEM Projesi, siyasetin, kalkınmanın ve toplumsal dayanışmanın yerelden başlayan ancak yerelde kalmayan çok güzel bir örneğini oluşturuyor. Bu örnek, dünyaya açılan bir model olacaktır. Eskişehir bir kere daha Türkiye’ye örnek teşkil edecek bir hamleyi başarıla yürütüyor." diye konuştu.

Emine Nur Günay da TADEM’lerle kadınlar ve gençlere özgüven kazandırmak istediklerini belirtti.

Bu sergiyle yaklaşık 6 aylık çabanın ilk meyvelerini almaya başladıklarını dile getiren Günay, "TADEM’in marka olması için Türk Patent Enstitüsüne başvuruyu yaptık. TADEM ulusal ve uluslararası bir marka olma yolunda ilerliyor." dedi.

Konuşmanın ardından açılışı gerçekleştirilen sergi, üç gün süreyle açık kalacak.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler