SON DAKİKA

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

28 Mayıs 2016, C.tesi - 21:48
SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "18 yaşının altında olan CHP teşkilat üyelerinin grup toplantısına gitmesi sakıncalıdır çünkü orada sarf edilen kelimeler, genç ve çocuklara kesinlikle duyurulmaması gereken kelimelerdir." dedi.

Kılıç, partisince Çarşamba ilçesinde düzenlenen toplantı sonrası 24 Mayıs’ta Van’ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ferdullah Kaykusuz’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Samsun Vali Vekili Recep Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır ve AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel ile şehidin Ayvacık ilçesi Terice Mahallesi’neki babaevine giden Kılıç, acılı baba Avni ve anne Hatun Kaykusuz ile yakınlarına taziyelerini iletti.

Bir süre şehidin ailesiyle görüşen Kılıç, baba Kaykusuz’a Türk bayrağı ve Kur’an-ı Kerim verdi.

Daha sonra 19 Mayıs ilçesinde partililerle buluşan, partisinin Bafra Halk Eğitim Merkezindeki İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Kılıç, CHP’nin grup toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve yol arkadaşlarına yönelik hakaret içeren sloganlar atıldığını anımsattı.

Kılıç, şöyle konuştu:

"CHP Grup Toplantısı devam ederken, genel başkan kürsüdeyken, konuşurken bildiğiniz küfür... Sayın Cumhurbaşkanımıza, yol arkadaşlarına, bizlere, hepimize. Bir tempo tutuyorlar. Genel Başkan kürsüde, milletvekilleri oturuyor orada, biri de kalksın, bir ’Sus’ desin. Bu kadar da acizler. AK Parti’nin teşkilatı, Sayın Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşları, herkes size gereken cevabı verecek. Buna da hazırlıklı olun, hukukta vereceksiniz bunun hesabını. Böyle ucuz bir şey yok. Siz hakaret, küfür edeceksiniz, 78 milyonun gönlüne taht kurmuş olan Cumhurbaşkanımızın şahsı ve AK Parti davası susacak. Yok öyle, cevabını göreceksiniz."

- "18 yaş altındaki üyelerin grup toplantısına gitmesi sakıncalıdır"

AK Parti’nin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine dikkati çeken Kılıç, bu hedeflere ulaşmak için hızla yol alacaklarını söyledi.

Kılıç, sözlerini şöyle tamamladı:

"Onlar nelerle uğraşıyor, bilmiyoruz da bizim o hedeflerimiz var ama biz hedefimize koşacağız. O yoldan asla dönmeyeceğiz. Başbakanımızla beraber, Cumhurbaşkanımızla beraber, biz bu yolları koşacağız. Bunlara da takılmayacağız ama cevabını vereceğiz. Ben onlara tek bir şey söylüyorum, edep yahu. Edepli olun. Bir bakın ne yaptığınıza. Yani size şu kadarını söylüyorum: 18 yaşının altında olan CHP teşkilat üyelerinin grup toplantısına gitmesi sakıncalıdır çünkü orada sarf edilen kelimeler, genç ve çocuklara kesinlikle duyurulmaması gereken kelimelerdir.

Yani orada çocuklar olsa, gençler olsa, kulaklarını kapatmanız lazım, o derece."

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler