SON DAKİKA

Gölbaşı’nda MOBESE çalışmalarında sona yaklaşıldı

06 Mayıs 2016, Cuma - 14:56
ANKARA (AA) - Gölbaşı Belediyesi ile Gölbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından ortak yapılan MOBESE çalışmalarında sona gelindi.

Geçen yıl Gölbaşı Belediyesi ile İlçe Emniyet Müdürlüğü arasında yapılan protokolün ardından MOBESE konulacak yerler tespit edildi ve çalışmalar başladı.

Gölbaşı Belediyesine bağlı ekipler, MOBESE konulacak olan 27 noktada alt yapı, direk ve elektrik işlemlerini sürdürüyor. Alt yapı çalışmalarının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü 27 noktada 72 sabit, 5 hareketli kamera ve 2 PTS (plaka tespit sistemi) ile izleme yapacak. MOBESE Takip Merkezi de İlçe Emniyet Müdürlüğünde olacak.

Belediye Başkanı Fatih Duruay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Gölbaşı’nın gecikmiş bir hizmetini bir ay içinde bitireceklerini söyledi.

MOBESE sisteminin bir ay sonra aktif hale geleceğini aktaran Duruay, "Kameralar, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü binasından izlenebilir halde olacak. Senelerdir metropol bir ilçe ve Ankara’nın merkezinde olmamıza rağmen maalesef MOBESE sistemi yapılamadı. Emniyet müdürümüzün gayretleriyle inşallah bu işin sonuna geldik. Halkımızın daha güvenli bir şekilde sokaklarda gezmesi, daha güvenli bir şekilde trafiğin akışı, emniyet ve güvenliğin sağlaması için biz de elimizi taşın altına koyduk. Bize düşen kısım ne ise bizde bunu Gölbaşı halkı adına yaptık." dedi.

Duruay, Gölbaşı Emniyet Müdürlüğü ile yeni bir protokol imzaladıklarını ilerleyen yıllardan tüm mahallelere MOBESE kameraları yerleştirileceğini belirterek, "Gölbaşı’nın tüm mahallerinin giriş ve çıkışlarına MOBESE koyarak mahallelerin güvenliğini sağlayacağız. Yapılan bu mevcut MOBESE’yi 2 katına çıkartmayı hedefliyoruz. İzlenmedik, güvenliği sağlanmadık mahallemiz kalmayacak." diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler