SON DAKİKA

Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası

23 Şubat 2018, Cuma - 20:40



İSTANBUL (AA) - Almanya’da düzenlenen Görme Engelliler Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye, B Grubu’ndaki dördüncü ve son maçında yarın İspanya ile karşılaşacak.

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Turkcell sponsorluğundaki Görme Engelliler Milli Takımı, ilk maçında Belçika’yı 7-0 mağlup ederken, ikinci müsabakada Rusya’ya 2-1 yenildi. Gruptaki üçüncü maçında Gürcistan’ı 9-2’lik skorla geçen milliler, final grubuna yükselmeyi garantiledi. Dünya Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan milliler, gruptaki son maçını yarın İspanya ile yapacak.

İspanya maçı öncesi, Görme Engelliler Milli Takımı’na verilen geleneksel yemeğe Türkiye’nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Çelik, TFF Engelliler Koordinasyon Kurulu Başkanı Ömer Gürsoy ve ay-yıldızlı teknik heyet ile futbolcular katıldı.

Ömer Gürsoy, organizasyonda TFF Başkanı Yıldırım Demirören’in başarı mesajlarını milli takıma iletirken Başkonsolos Mustafa Çelik’e milli takım forması takdim etti.

Yemekte bir konuşma yapan Gürsoy, "2012 yılında başlattığımız hikaye, bugün başka bir noktaya doğru gitti. Rusya maçındaki mağlubiyete rağmen oynanan futbol etkileyiciydi. Asla pes etmeyen, mağlubiyeti kabul etmeyen, karakterli bir takım olduğumuzu gösterdik." ifadelerini kullandı.

Ömer Gürsoy, geçen yıl hayatını kaybeden ABD’li efsane boksör Muhammed Ali’nin, "Sakın bana bu işi yapamazsın demeyin. Olanaksız olduğunu söylemeyin." sözleriyle milli takıma moral verdi.

Görme Engelliler Milli Futbol Takımı Kaptanı Kahraman Gurbetoğlu ise 6 saat müşahede altında tutulmasına karşın yarın İspanya ile oynanacak maçta sahada takımının başında yer almak istediğini söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
Konya Namaz Vakitleri
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı
Diğer Haberler